• DOLAR 32.551
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.641
  • ...
Küçük hayırseverler harçlıklarını fakirlere bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da Muhammed Ali (12), İrem (9) ve Yağmur Akbulut (7) kardeşler, 2 aydır biriktirdikleri okul harçlıklarını fakir ve muhtaç çocuklara ulaştırmak üzere İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneğine (Batman Umut Kervanı) bağışladı.

3 kardeş, harçlıklarından biriktirdiği 200 TL`yi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Umut Kervanına verdi.

Yaptığı bağıştan dolayı çok mutlu olduklarını belirten çocuklar, “Bu güzel ve örnek davranışı baba ve annemiz bize tavsiye etti. 3 kardeş bir araya geldik, kumbara aldık ve harçlıklarımızdan kısarak bu parayı topladık. Gönül çok daha fazlasını istiyordu, bu para fakir çocukları sevindirecek inşallah. Bizde o zaman çok daha fazla sevineceğiz.” dediler.

Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Berakat Şengül tarafından karşılanan küçük hayırseverler, özellikle hayırseverlerin fakir ve yardıma muhtaçlara el uzatmasını istedi.

Hayırsever çocukların davranışının kendilerini duygulandırdığını söyleyen Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Berakat Şengül, “Çocukların harçlıklarından kısarak yaptıkları bu düşünceli davranış bizleri fazlasıyla duygulandırmıştır. Böyle takdire şayan hayırlı işleri tüm anne babaların çocuklarına öğretmesi ve ön ayak olması çocukların yararlarınadır. Hatta uzmanlar küçük yaşta kumbaraya para atma alışkanlığı olan çocukların büyüyünce daha tutumlu olma alışkanlığı kazandıracağını ve kumbarada para biriktirme çocuğa özgüven duygusunu artıracağını belirtiyorlar. Bize bu anlamlı yardımı yapan küçük hayırseverlerimize teşekkür ediyor, Rabbim kendilerinden razı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir