• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Hacı adaylarına seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 2017 yılında Hacca gidecek hacı adaylarına eğitim semineri verdi.

Mardin İl Müftülüğü Konferans Salonu`nda düzenlenen seminere İl Müftüsü İsmail Çiçek, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Zübeyir Aslan, İl Sağlık Müdürlüğünden Dr. Betül Türen ve hacı adayları katıldı.

Seminerde, “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, “Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık”, “Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci”, “Ana hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki”, “Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı”, “Hz.Peygamber (sav), Mescid-i Nebevi ve Medine”, “Kadınlara özgü konular”, “Temel sağlık bilgileri” konuları ele alındı.

Seminerde konuşan Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, Hac ibadetinin bir seyahat olmadığını söyledi. Günümüz şartlarında ömürde bir defa nasip olabilen bu imkânı çokça tövbe ve istiğfarla değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Çiçek, hacı adaylarının Allah`ın evi olan Kâbe örtüsüne affedilmeleri için yapışmaları gerektiğini ifade etti.

İki gün yapılan seminerin sonunda hacı adaylarının merak ettiği konulara cevap verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir