• DOLAR 32.5
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2492.743
  • ...
"İşyerleri yıkılmış olanlar da hak sahibi sayılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe, sokağa çıkma yasağının kesmen devam ettiği Nusaybin'de bazı incelemelerde bulundu.

İlçedeki hak sahibi vatandaşların sorunlarını dinleyen Ağrakçe, iş yerleri yıkılmış olanların da hak sahibi sayılacağını belirtti.

Ağrakçe, "Fırat, Dicle, Abdulkadirpaşa, Yenişehir, Zeynelabidin ve Kışla mahalleleri sınırlarında kalan ve riskli alan ilan edilen alan içerisinde; konutları veya işyerleri yıkılmış olanlar hak sahibi sayılacaktır.  Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında üretilecek her bir konut tipine ait görseller Nusaybin'deki irtibat ofisinde tüm halkımız ile paylaşılmaktadır. Dört tip daire projesi bulunmaktadır. Bunlar 2+1, 2 tip 3+1 ve 4+1 dairelerdir. Görseller, kat planları ve konu ile ilgili her türlü bilgi Nusaybin'deki irtibat ofisinde verilmekte ve bu ofiste hak sahibi vatandaşlarımız ile uzlaşma sözleşmeleri yapılmaktadır. Hak sahibi vatandaşlarımızın vakit kaybetmeden irtibat ofisindeki uzlaşma komisyonu ile görüşerek işlemlerini sonuçlandırması gerekmektedir. Bu nedenle hak sahibi vatandaşlarımızı irtibat ofisimize davet ediyorum." dedi.

Öte yandan ilçede PKK'ye yönelik asker ve polisin 14 Mart 2016'da ortak başlattığı ve 3 Haziran'da tamamlanan "Atmaca-7 Operasyonu"nda 82 günde 496 PKK'li öldürülmüş, 508 barikat kaldırılmış, 52 çukur kapatılmış ve 1258 el yapımı patlayıcı imha edilmşti.

Operasyonun tamamlandığı 3 Haziran'dan bugüne ise cadde ve sokakların yanı sıra evlerde tek tek arama yapan polis, dedektör yardımı ile belirledikleri patlayıcıları imha ediyor.

Yapılan arama çalışmalarında 218 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 5 bin 608 mühimmat ele geçirildi. Polisin imha ettiği 30'u basma düzenekli 218 el yapımı patlayıcının çoğunun mutfak tüplerine yerleştirildiği, metal parçalarla güçlendirildiği belirlendi.

İlçede 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz'da kısmen kaldırılmasının ardından etrafı tel örgüyle kapatılan Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde hem sokağa çıkma yasağı hem de tuzaklanan patlayıcıların tespiti ve imhası için başlatılan arama tarama faaliyeti sürdürülüyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir