• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...
Türkiye`de hava durumu: Sağanak yağış bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Yozgat, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 3 ile 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Batı bölgelerin iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün akşam saatlerine kadar Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Bolu çevreleri ile Bursa'nın güneyi, Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzeyinde kuvvetli (21-50 mm), Manisa çevreleri, Balıkesir'in güneydoğusu, Kütahya'nın kuzeyi ile Aydın, İzmir ve Muğla'nın iç kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ve batısı ile Yozgat çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Bingöl, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu 30°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 31°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 21°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 24°C

Manisa: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 24°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 19°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu 19°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir