• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Fetö`nün kripto işleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUHSİN ŞENOL- İSTANBUL

Gümüş, iki yıl süren çalışmanın ardından araştırmalarını 456 sayfalık kitabında topladı. Yaptığı araştırmaları itirafçıların beyanlarına, tanık ifadelerine, Türkiye ile Pensilvanya arasındaki istihbarat notlarına kadar birçok belgeye dayandırarak açıklıyor. 10 bölümden oluşan kitabın en önemli konularının başında örgütün her türlü kirli işinde adeta karargah olarak kullandığı havalimanlarındaki uluslararası ağa dikkat çekiyor. İşte Gümüş`ün kitabından dikkat çekici başlıklar:

ÖRGÜTÜN AJANLIK KARARGAHI HAVALİMANI

Kemal Gümüş, yaptığı çalışmalarda örgütün havalimanlarını kirli işlerinin, ajanlık faaliyetlerinin adeta karargahı olarak kullandığını tespit etti. Örgütün havalimanı üzerinden Pensilvanya`ya alıp gönderdiği talimatlar ile Atatürk Havalimanı imamı Alaattin İlyas Yağmur'un ifadelerine ulaşan Gümüş, burada yapılan operasyonları tek tek araştırarak belgeledi.

FETÖ AJANLARI NASIL ÇALIŞIYOR?

İşte havalimanı imamının ifadelerinden dikkat çekici bölümler: "Havaalanına bilgi taşıyacak kişinin uçacak yolcuyla buluşturulması gerekiyorsa, bu şahsın üzerinde başka bir kimlik olması sağlanır. Havaalanındaki istihbarat elemanıyla irtibat sağlanır. Bu irtibat kesinlikle dijital bir aletle olmaz. Bir iki gün öncesinden trafiği kuracak kişi tarafından havalimanı istihbarata, irtibata geçilecek kişinin havaalanına geleceği yer, nokta, saat ve tarih olarak söylenir. İrtibatın mesai saatleri içerisinde olması sağlanır. Daha önce belirlenen noktada istihbarat irtibat elemanı, gelecek kişinin kimlik bilgisini bilmez ama gelen kişi bilir ve o gelene, irtibat elemanıyla ilgili bir tanıtma yapılır. Bu tanıtım neticesinde gelen kişi bekleyenle buluşur. Eğer bekleyenin havaalanındaki etkinliği yüksek ise terminal ana giriş güvenlik kontrolüne tâbi tutulmadan ön terminal pasaport öncesi salona alınması sağlanır. Kesinlikle sabit kameranın almayacağı yerlerden geçilmesi sağlanır, yani yolcu kontuar önleri, tuvalet girişleri gibi yerlerde bekleme yapmaz. Eğer bir yolcu transit alanda (hava tarafı, pasaport kontrolünden sonra geçilen yer) buluşturulacaksa, irtibat da dış hatlar güvenlik görevlisi ise personel apron kartıyla geçilebilecek yerlerde, pasaport yabancılar görevlisi ise pasaport kontuarlarında eşlik edilen kişinin havaalanı tarafına geçişi sağlanır. Pasaport sonrasında daha önceden belirlenen sabit kameraların olmadığı kafeler ve bekleme salonları tercih edilir”

KENEŞ'TEN GÜRKAN`A: DİNK'İ FAZLA DALLANDIRMAYACAKLAR BANA BIRAKIN

Pensilvanya`ya genelde bilgi götüren kuryelerin Zaman Gazetesi yazarları olduğunu belirten Havalimanı İmamı Yağmur, "Havalimanında yanımda getirdiğim Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Bülent Keneş ile buluştu. Bülent Keneş şahsa hitaben “Sakın ha sakın Ali Fuat ile Erol`u başıboş bırakmayın, kendi kafalarına göre iş yapmasınlar, mümkün olduğu kadar Ekrem Bey ile ben irtibat kurdururum Hrant Dink olayını fazla dallandırmayacaklar, o işi bana bırakın,” dedi. Havalimanında iki kez Bülent Keneş ile görüşmesini sağladığım kişi Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan`dı".

ATATÜRK HAVALİMANI VİP İŞGAL OPERASYONU

Kitapta FETÖ`nün Atatürk Havalimanı`ndaki eski adamları tasfiye ve kendi adamlarını yerleştirme operasyonu şöyle anlatılıyor; "20 Şubat 2010 tarihinde yine havalimanında çalıştığım dönem içerisinde cemaatin o dönem nüfuz edemediği 20 civarında polisin görev yaptığı VIP Kontrol Büro Amirliği ile ilgili çalışma yapıldı. Havalimanı İstihbarat Grup Amiri Murat Hamarat, Osman Kuruş, Adnan Curcur, Oğuzhan ve Cemil isimli memurlar ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki cemaatçi polisler, cemaatten olmayan 20 civarındaki polis hakkında yalan ve düzmece raporlar düzenledi. VIP Kontrol Büro Amirliğinde görevli polisler, gerçekten sıkıntılı ve sorunlu memurlar gibi gösterilerek mecburi tayin edilmeleri sağlandı. Bu polislerin yerine cemaat polisleri getirildi".

BAŞBAKANLIK VE İÇİŞLERİNDE İLK FETÖ TEMİZLİĞİ

"Erol Demirhan'ın havalimanında birine teslim etmem için verdiği dosyada şifrelenmiş notlarda, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı`nda cemaate karşı bir çalışmanın başladığı, (cemaatin) Oltulu yüzünden Başbakanlığa nüfuz edilemediği, kendi düşünceleriyle ciddi bir kadrolaşma çabasının olduğu, valileri bile onun belirlediği, kendisinin genelde Acem kökenlileri belirli yerlere getirdiği, bir astsubayın anlamsız şekilde yükseltildiğini, bazı hemşerilerinin ve Doğu kökenli bazı bürokratların yükseltildiği şeklinde bilgiler içeriyordu. Ayrıca “Fidan Van-Erciş, Kalın aslen Erzurum, Ala Erzurum-Oltu, Taner Diyarbakır, Dinçer Karaman aslen Ağrı-Arınç, kesinlikle güvenilmemesi gerekir,” şeklinde notlar bulunuyordu. Taner`in emekli edilmesinin zor olduğunu, emekli edilse bile bu gidişle hiçbir şekilde nüfuz edilemeyeceği şeklinde bir not daha vardı. İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir paragrafta ise, Harput`tan sonra bir başarı sağlanamadığını, bu konunun Ahmet Bey ile Cevdet Bey`in bizzat görüşerek çözüme kavuşturması gerektiği yazıyordu. Projenin son sayfalarında “ALA, TANER, FİDAN, KALIN, EROL, MÜFTÜ, SERK, ANKARA” kelimelerinin alt alta yazılı olduğunu, altında ise bunların Millî Görüş kanadı içerisinde örgütlenip, ŞİA (Acem) geleneğinden geldikleri yazıyordu."

İMAM HATİPLİ BÜROKRATLARA OPERASYON

“Oltulu” isminden kastedilen şahıs “Sayın Efkan Ala”dır. O dönemde müsteşardı. Cemaatin bürokrasi çalışması üzerine ben Şevki`den iki defa brifing aldım. Birinci brifingde, cemaatte Efkan Ala`nın “Oltulu” ve “Dadaş” olmak üzere iki kod ismi bulunmaktadır ve cemaatin hedef ismidir. Cemaat 1984`ten sonra İstanbul ve Ankara Üniversitesi Hukuk ve Siyasal Bilimler Fakültesi mezunlarından bir liste yapmıştı. Bu listede liseyi ve ortaokulu imam hatipte bitirenler için ayrı bir şecere tutmuştu. Bu listeden Efkan Ala, Mehmet Kılıçlar, İbrahim Şahin, Celalettin Lekesiz, Seyfullah Hacımüftüoğlu, Muammer Erol, Ahmet Altıparmak, Erol Ayyıldız, Recai Akyel, Mustafa Toprak gibi isimler işaretlenmişti. Bunun sebebi çoğunluğunun imam hatipli olmasıdır. Oltulu önderliğinde bu isimlere yakın isimler üzerinden cemaat saf dışı bırakılarak bürokraside insan kaynakları yönetiminde Oltulu`nun ekibi yerleşecekti. Bu isimler üzerinden kadrolaşma yapıldığı, cemaatin saf dışı tutulduğu, bu isimlere yönelik cemaatin bir çalışma yapması gerektiği ifade ediliyordu."

DOĞULU BÜROKRATLARA OPERASYON

"Aldığım ikinci brifing ise Acem ve Doğu kökenli bürokratların ülkede söz sahibi olduğuyla ilgiliydi. Burada memleketler üzerinden bir şema çizilmişti. O şemada başta Oltulu Erzurum olarak Sebahattin Öztürk Trabzon Çaykara olarak, Hakan Fidan Van Erciş olarak, Emre Taner Diyarbakır olarak, Ömer Dinçer Karaman (Ağrı) olarak, Ömer Çelik Adana (Diyarbakır) olarak, Beşir Atalay Kırıkkale (Diyarbakır) olarak aslında Ermeni ve Acem kökenli olduklarıyla ilgili bir çalışma yapılmış. Bu çalışmanın temellendirilmesi için de cemaat içerisinde çok özel bir ekip kurulmuştu. Bu çalışma daha sonra ikinci plana itildi. Bu çalışmaların asıl amacı devlet bürokrasisinde etkinliğin sadece FETÖ`ye indirilme istemiydi. Yani insan kaynakları yönetiminde cemaatin en üst noktada olmasıydı"

AMERİKA`YA GİDEN BİLGİ NOTLARININ HAZIRLANIŞ ŞEKİLLERİ

Gümüş'ün kitabında Pensilvanya ile Türkiye arasında gidip gelen istihbarat notlarına da yer verildi. Kodlanarak yazılmış bu notlar kitapta çözümleriyle yer aldı. Notlarda örgütün emniyet için yetiştirdiği Özeller gurubu,  İş Bankası'na yapılan operasyon, kaset şantajları, Gülen'in dikkat çekici kumpas talimatlarının yer aldığı görüldü. Bu notların nasıl hazırlandığı ise şu ifadelerde ortaya çıktı: "Notlarda siviller, kod adlarıyla resmîler ise kısaltmalar ya da sivil sorumlarının verdikleri kod adlarıyla yazılır. Bilginin gideceği hedef noktanın zaten konuyla ilgili daha önceden bir malumatı vardır. Malumat olmadan bilgi Türkiye`den genelde gönderilmez. Bilginin dışarıdan bir adamın okuduğu zaman anlamlandıramayacağı şekilde hazırlanması istenir. Eğer bilgi uzunsa genellikle bir kitabın içerisinde ya da proje içerisinde (şifrelenerek) taşınır, kitabın içerisinde belirli sayfalara tekstler hâlinde işlenerek gider. Eğer bilgi bir ses veya görüntü kaydı dijital bilgi kesinlikle fazla el değiştirmeden resmî nitelikteki kişi tarafından havaalanındaki kurye ya da irtibat tarafından çıkışı sağlanır. İrtibat iki kişidir. İrtibat 1 sivil sorumluyu, İrtibat 2 alanındaki çıkışları sağlayan resmî görevlidir. Bu irtibatlar kesinlikle hiçbir şekilde bir telefon veya dijital kanalla birbirleriyle bağlantıya geçmez, bu irtibatlar bir araya gelmeden önce en az bir tanesi kesinlikle hattını telefondan çıkarır. Bunun amacı, aynı bazdan diğer irtibatla sinyal vermemektir."

KRİPTOLAR KOZMİKLER

İşgalin Yapı Taşları`nda FETÖ`nün kripto mensupları için Pensilvanya ile yaptığı iletişim notları de yer aldı. Bu notlara göre FETÖ kozmik yapılanması için şu talimatları sıralamış

1 Nolu not: 1988 yılından önceki dönemlerden seçilmeyeceklerdir. Yani polis akademisinden 1988 yılından önce mezun olanlardan seçilmeyeceklerdir.

2 Nolu not: En sağlamlardan hareket edilecektir. En sağlamdan kasıt itaatte sorgulama yapmayan fedakârlıkta nefsini ayaklar altında alabilendir. Emniyette akademi mezunları cemaat değerlendirilmesinde AA sınıfında olanlar en sağlam olarak nitelendirilir ve belirlenecek olmasındaki en önemli özellik kişi tespitinin kesinlikle resmiye bırakılmayıp sivil sorumlu tarafından yapılmasıdır.

Kripto Olarak Belirlenecek Kişiler Üzerindeki Uygulamalar

1- Adli olmamakla birlikte idari soruşturma geçirmeleri sağlanmalıdır.

2- Osman Karakuş (emniyette adli, idari, istihbari yapılanmanın en büyük resmî abisi) ile en büyük sivil yapılanmanın sorumlusuyla ilgili irtibatı eksiksiz sağlanacak, sadece ikisi arasında irtibat belirlenecek.

3- Polis Akademisinden her devreden Türkiye çapında en az üç kişi belirlenecek.

4- Alttan sarkan bıyıklı takımı (ülkücüler) ile irtibatlar güçlenecek, gerekirse onların yanında üniteye (Hizmet) karşı ileri geri konuşulabilecek.

5- Belirlenecek bu arkadaşlara maddi durumlarına göre muhakkak en az ayda bir hmm (himmet) katkı sağlanacak. Bir himmet, bir emniyet müdürü için 1.000 TL ile 1.500 TL arası olacak.

6- Açıktan benzeme faaliyetleri yapılmalı. Örneğin iddia oynamaları, gerekirse karı kız muhabbetleri yapmaları, menfi hayata müsait işler yapmaları.

7- Eğer bulundukları ilde polis okulu varsa o kadrolara tayin yapılması ve arkadaşların bu tayinleri yönetim aleyhinde dile getirmeleri.

8- Kripto olarak seçilecek iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir, Konya, Gaziantep, Samsun, Antalya ve Sakarya olmalı. Eğer bu illerde nitelikli elemanlar yoksa ona göre değişim yapılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir