• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
"15 Temmuz`dan ibret alacağız ve bir daha tekerrürüne de izin vermeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen iftar yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan bir konuşma yaptı.

15 Temmuz'dan ibret alınacağını ve bir daha tekerrürüne de izin verilmeyeceğini belirten Erdoğan "Sadece 15 Temmuz'un değil, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 12 Mart'ın, 27 Mayıs'ın tekerrürüne de müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Konuşmasında 27 Mayıs darbesine işaret eden Erdoğan, Türkiye`nin darbeler dönemini artık bir daha açılmamak üzere kapattığının sanıldığı bir dönemde 15 Temmuz felaketinin yaşandığını dile getirdi ve “15 Temmuz`dan ibret alacağız ve bir daha tekerrürüne de izin vermeyeceğiz. Sadece 15 Temmuz`un değil 12 Eylül`ün, 28 Şubat`ın, 12 Mart`ın, 27 Mayıs`ın tekerrürüne de müsaade etmeyeceğiz. Bunun yolu, milletimizin 7`den 70`e tüm fertleriyle değerlerine, haklarına, özgürlüklerine, geleceğine sahip çıkmasıdır. 15 Temmuz`un diğer tüm darbelerden ve darbe girişimlerinden farkı; milletimizin işte bu iradeyi ortaya koymuş olmasıdır”  şeklinde konuştu.

15 Temmuz zaferinin etkisinin çok büyük olduğunu belirten Erdoğan, “Bakın bugün Cudi`de, Gabar`da, Tendürek`te eğer bu mücadeleyi kararlı bir şekilde veren askerimiz varsa, polisimiz varsa, güvenlik güçlerimiz varsa, biliniz ki işte bu buradan geliyor. Hem devletimiz bu mücadeleyi sekteye uğratan hainlerden temizlenmiştir, temizleniyor. Hem de güvenlik güçlerimiz arkalarında koskoca bir milletin olduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde görmüşlerdir” ifadelerini kullandı. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir