• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Kızıltepe`de yüzlerce kişiye iftar yemeği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi tarafından Cumhuriyet meydanında yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verildi. İlçe Müftüsü Masum Taşçı'nın okuduğu duanın ardından iftarlar açıldı.

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş, Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin katkılarıyla çoğunluğu Cumhuriyet meydanında ve bazı mahallelerde iftar programlarını düzenleyeceklerini söyledi.

Hafız Abdülaziz Özgün`ün Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından açıklamada bulunan Kaymakam Odabaş, şunları söyledi:

“Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu bereket olan Ramazan ayının başlangıcını hep birlikte kutluyoruz. Tüm Kızıltepeliler için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah birliğimize beraberliğimize vesile olur. Belediyemiz 30 gün boyunca Cumhuriyet meydanında vatandaşlarımızla birlikte sloganımızda olduğu gibi ‘belediyeniz sizinle` diyeceğiz ve Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızla beraber olacağız. Her gün 500 ile bin kişi arasında iftar vermeyi planlıyoruz. Hayırseverlerimizin de aracılığıyla iftar programlarının büyük kısmını Cumhuriyet meydanında yapacağız. 6-7 iftar programımızda mahallelere vatandaşımızın ayağına gideceğiz. TOKİ, Atatürk ce Dunaysır Mahallesi olmak üzere birçok büyük mahalle merkezlerimizde vatandaşımızın ayağına gideceğiz.”

Ramazan ayı boyunca iftardan sonra çorba çeşmelerinden şerbet ikram edeceklerini belirten Odabaş, “İkram çeşmesinde şimdiye sabahları saat 07.30 ile 09.30 arası çorba dağıtıyorduk. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artık çorba çeşmelerimizden iftar vaktinden sonra değişik şerbetler ikram edeceğiz.  Vatandaşlarımız iftardan sonra bu şerbetlerden faydalanabilecekler şimdiden afiyet olsun diyoruz.” dedi.

Ramazan ayında iftardan sonra çeşitli etkinliklerinde yapılacağını söyleyen Odabaş, "Akşamları belli günlerde iftardan sonra belediyenin arkasında ve Cumhuriyet meydanında da olabilir çeşitli etkinlikler yapacağız. Hacivat-Karagöz, palyaço gösterileri olabilir Kur`an tilaveti dinletileri olabilir çeşitli programlar planlıyoruz. Sloganımızdaki gibi Belediyemiz vatandaşımızla, Kızıltepelilerle birlikte olmaya devam edecek.” (Mehmet Aslan-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir