• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
"İnsanı kurtaracak olan doğruluktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayını Kur`an-ı Kerim okuyarak ve namaz kılarak geçirmek isteyen Diyarbakır halkı, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan`ın ayının ilk gününü tarihi Ulu Camiye gelerek namaz kılıp, mukabeleye katıldılar.

Hz Muhammed'in Cebrail (as) ile Ramazan ayında karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele, bugün başka tarihi Ulu Cami olmak üzere birçok cami, mescit ve evlerde başladı.

Ramazan ayında özelikle fakirlerin gözetilmesi gerektiğini belirten cami cemaatinden Abid Kılıç, bu ayın merhamet ayı olduğunu söyleyerek, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kılıç, “Bu ayda özellikle elin açık olacak. Komşuna bakacaksın, çorbayı yaparken bir tas su fazla koyarak komşuna da vereceksin. Fakir fukaraya bakıp, hakkını gözeteceksin. Bu saatte de buraya gelip mukabeleye katılacaksın. Ramazan ayının bu birinci gününden sonuna kadar inşallah çok güzel geçecek. Memleketimiz için de hayırlı uğurlu olsun." dedi.

5'inci Haremi Şerif olan tarihi Ulu Caminde yaklaşık 46 yıldır namaz kıldığını söyleyen Kılıç “Buranın ibadeti, hali başkadır. Tarihi Ulu Camiye, ne sahabeler, ne veliler, ne evliyalar geldi. Hepsi de benim sırtımı dayadığım bu duvara dayamışlar. Allah, hepimizin Ramazan ayını makbul eylesin. İnsanı kurtaracak olan doğruluktur, başka bir şey insanı kurtarmaz. 73 yaşındayım, gördüm ki en güzel yol Allah`ın gösterdiği yoldur. En güzel yol İslamiyet'tir." şeklinde konuştu.

Ramazan ayında duygularını paylaşan Fırat Sincar ise “Ramazan ayına iyi başladık, devam ediyoruz, bundan sonra da iyi olur inşallah. Bu güzel ayda, Kur`an-ı Kerim okunmalıdır, oruç tutulmalıdır. Hayırlı işlerde uğraşmamız gerekiyor. Fakir ve fukarayı gözetmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının ilk gününde zorluk yaşamadığını söyleyen Serdar Adıyaman da Ramazan`ın mayıs ayının son haftasına denk geldiği için iyi geçeceğini dile getirdi. Adıyaman, “Camide olmak ve bu manevi atmosferi teneffüs etmek çok güzel bir keyiftir. Ramazan inşallah daha güzel bir şekilde geçecektir.” diye konuştu.

Ramazan'dan daha güzel bir şeyin olmadığını dile getiren Çerkez Altın, “Ramazan âlemlere şükürdür. Teravihiyle, sahuru ve iftarıyla, Kur`an-ı ve Namazıyla hamd ediyoruz. Allah ümmeti Muhammedî daha kuvvetli kılsın.” dedi.

Mehmet Ülmez ve Mehmet Vardar ise Ramazan ayını ibadetle geçireceklerini söyleyerek, hayırlara vesile olmasını temenni etti. (M. Sıddık Bilge – İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir