• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Kur'an'ı hatmeden çocuklara taç giydirilip, diplomaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde açılan Altın Çocuk Bahçesi'ndeki 4-6 yaş arası 35 çocuğa Kur’an-ı Kerim’i hatmettikleri için yılsonu merasimi düzenlenerek diplomaları verildi, taç giydirildi.

Altın Çocuk Bahçesi'nde Kur’an-ı Kerim’i öğretmek amacıyla başlatılan programda bu yıl 35 kız ve erkek çocuk eğitim gördü.

Yıl boyunca süren eğitim programında 2 grup şeklinde ders işlendi. Eğitimin sonunda Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 35 minik öğrenci, kendileri için düzenlenen yılsonu merasimiyle hocalarının elinden kendilerine diploma verilerek taç giydirildi.

Aileler tarafından yoğun ilgi gösterilen programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Altın Çocuk Bahçesi İdarecisi Hamdiye İpek, "Dünyanın en güzel ve değerli varlıkları olan evlatlarımızı sizler sevgiyle donatmayı hedeflerken, bizlerde onlara bu sevgiyi tamamlayacak ve hayata hazırlayacak eğitimin temelini vermek için gayret gösteriyoruz. Nitekim çocukların temel eğitimi almada en hızlı öğrenme ve eğitim çağları 0-6 yaş dönemidir. Böylesi önemli bir dönemde yavrularınızı bizlere güvenerek teslim etmeniz bizim için gurur verici olup, bu sorumluluğu yerine getirmek için gayretle çalıştığımıza emin olmanızı diliyorum. Bu sene 4-6 yaş minik yavrularımıza Allah’ın kelamı, Peygamber Efendimizin sünneti ve ahlakını öğretmeye çalıştık. Amacımız ve gayemiz bunun için çalışmaktır." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından program, minik kız öğrencinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Hz Muhammed'in vasıflarının konu alındığı skeçler sonrası, Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler tarafından hadis gösterimi yapıldı. Esma-ül Hüsna’yı okuyan çocuklar, ardından Suriye’de özellikle savaş mağduru çocukları anlatan vahdet adlı bir tiyatro gösterimi yaptı.

Minik öğrenciler tarafından okunan ilahi ve yapılan gösteriler sonrası son olarak hadisler ve bazı süreler okundu, hatim duası yapıldı.

Programın sonunda Kur’an-ı Kerim’i bitiren 35 öğrenciye hocaları tarafından diploma verilerek taç giydirildi.

"Çağımızın en büyük sorunu yanlış eğitilmiş nesillerin yetiştirilmesidir"

Diploma töreninin ardından söz alarak kısa bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Kadın Kolları üyesi Sultan Demir, çocuklarını kendilerine teslim eden ailelere ve kendilerine eğitim veren hocalarına teşekkür etti.

Demir, "Çağımızın en büyük sorunu kültürel yozlaşmadan dolayı yanlış eğitilmiş nesillerin yetiştirilmesidir. Sağlıklı bir neslin yetiştirilmesini istiyorsak inancımıza, kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize bağlı eğitim kurumlarının ve örnek teşkil edecek eğitimcilerin olması lazım. Bizler Mustazaflar olarak inanıyoruz ki, Altın Çocuk Bahçemiz ve hocalarımız bu konuda örneklik teşkil etmektedirler." diye konuştu.

Yaptığı konuşmanın ardından Demir, çocukların eğitiminde emeği geçen hocalara hediye takdim etti.

"Aileler çocuklarının İslamî eğitim almalarını sağlamalı"

Program sonrası yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Feyzi Aydın, Altın Çocuk Bahçesi olarak 6 yıldır eğitim verdiklerini ve bu yılda 35 çocuğa Kur’an eğitimi verdiklerin söyledi.

Aydın, "Çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra İslamî eğitim de vermekteyiz. Elhamdülillah 6 yıldan beridir hocalarımız özverili bir şekilde öğrencilerimize gerek Kur’an-ı Kerim, gerekse de temel dini bilgiler vermektedirler. Eğitim alan çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i bitirdiler ve okumayı öğrendiler. Sene sonu itibariyle çocuklarımıza diplomalarını verdik. Eğitim alan 35 öğrencinin 20 tanesi kız öğrenci, 15’i de erkek öğrenciydi. Çocuklarını böylesi İslami ve ahlaki yönde yetiştiren bir kuruma bıraktıkları için ailelere teşekkür ediyoruz. Küçük yaşta İslamî eğitim almaları için ailelerin çocuklarını bu tür kurumlara teslim etmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 















































Bu haberler de ilginizi çekebilir