• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Diyarbakır'da çok sayıda dilenci yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçe Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda dilenciyi yakaladı.

Kayapınar Zabıta Müdürlüğüne getirilen dilencilere kimlik tespiti uygulaması yapıldıktan sonra Kabahatler Kanunu'na göre işlem uygulandı. Dilenciler, daha sonra serbest bırakıldılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, dilencilere karşı denetimlerin arttırıldığını belirtti.

Kılıç, "Bu tip kişiler mübarek Ramazan ayı öncesi insanlarımızın duygularıyla daha fazla oynuyor. Bu insanlara yönelik yaptığımız uygulamalarla bu tür durumların önünü almaya çalışıyoruz. Dilenciler, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. Bu tip operasyonlar devam edecek. İnsanların dini duygularını sömüren dilencilere fırsat verilmemelidir." dedi.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise Ramazan ayı dolayısıyla dilenci sayısının arttığını bildirerek, "Halkımızın, manevi duygularını sömürerek kendilerine rant sağlamaya çalışan bu kişilere itibar etmemelerini istiyoruz. Daha çok ihtiyacı olan insanlarımız çevremizde var. Onlara yardım etsinler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir