• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Su Sebilleri ile Su İçme Alışkanlığınızı Artırın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gün içinde en çok ve sınırsızca tükettiğimiz tek içecek su `dur. İnsan vücudunun %70 nin sudan oluştuğu düşünülürse sıcak ya da soğuk hava fark etmez en az günde 2 litre uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Peki, su ihtiyacınızı nasıl karşılıyorsunuz? Sağlığınız için nasıl sular tercih ediyorsunuz? Rahatlık açısından su sebilleri sıcak ve soğuk su üretebilme açısından çok kullanışlıdır.

Su Sebili Nedir?

Günümüzde sıkça kullanılan su sebili, su ihtiyacınızı karşılamak için iki adet musluğu bulunan yukarısına su haznenizi yerleştirebileceğiniz bardak yardımıyla susuzluğunuzu giderebileceğiniz bir cihazdır. Elektrikle çalışır. Bazılarının alt kısmında mini buzdolabı da yer alır. Sıcak soğuk özelliğiyle oldukça kullanışlıdır. Fazla yer kaplamaz. Halka açık yerlerde de bu cihazlardan görmeniz mümkün. Hastanelerde, camilerde sık rastlanılır.

 

Su Sebilleri Özellikleri

Genellikle yukarısına konulan 9 lt su haznesi dışında 3,2 lt. Kapasiteli iç kısımda su haznesi bulunmaktadır. Bazılarında 2 bazılarında 3 musluk yer alır. Renk seçenekleri de mevcuttur. En çok tercih edilenler beyaz ve gri renktedir. Paslanmaz çelik su tankından yapılır. 220-240 voltaj /50 Hz elektrik tüketir. Ağırlık olarak yaklaşık 12 kg ila 13,5 kg arası değişir. Boyut ölçüsü 86,5x28,5x33 ortalama bu aralıktadır. Yılda en az bir kere ozonlu su ile temizlenmelidir. Satın almış olduğunuz ürünün servisini arayarak yıllık bakımını yaptırabilirsiniz.

Ozonlama su sebilinin su haznesinde oluşabilecek sudan kaynaklı yeşillenme ve bakteri oluşumunu engellemek amaçlı yapılır. Düzenli şekilde yapılmazsa suyun tadı değişir ve içemez duruma gelirsiniz. Bir cihaz yardımıyla gerçekleşen bu işlem iki başlıklı metal uçları sebilin haznesine koyarak ozon makinesi çalıştırılır. Yaklaşık yarım saat içinde duran uçlar çıkarılıp yukarıdan duru su musluk suyu da olabilecek temiz bir su dökülüp su sebilinin musluklarından içindeki ozonlu su bitene kadar boşaltma yapılır.

Bu işlem birkaç kez daha tekrarlanır ta ki suyun tadı normal düzeye gelene kadar sonrasında yeni kullanıma geçilmiş olur. Servis kapsamında yaptırırsanız fiyat olarak da uçuk rakamlar ödemezsiniz. Sağlığınız için gerekli olduğunu unutmayınız. İçme suyu olarak tercih ettiğiniz suların da ph durumu kireçlenme yapma ve sağlık açısından oldukça önemlidir.

2 litrelik sıcak, 5 litrelik soğuk su kapasitesi ile Uğur Su Pınarları sizlere gün boyu pratik bir kullanım sağlarken her ortama uyum sağlayacak tasarımlara sahiptir. Uğur marka su pınarlarını detaylı incelemek için www.ugur.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir