• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
"Ramazan ayı tebliğ için vesiledir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Müftüsü Kamil Oktay, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bu ayın orucun yanı sıra ibadet ve Kur'an-ı Kerim ayı da olduğunu belirten Oktay, Müslümanların bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Bu ayın fakirlerle zenginler arasında köprü olduğunu dile getiren Oktay, "İnşallah bu Ramazan-ı Şerif Viranşehir'imize, Şanlıurfa'mıza, ülkemize, milletimize, İslam âlemine hayırlara vesile olur. Ramazan ayı Kur'an ayıdır, Kur'an'ın doğum ayıdır. Bu ayda oruçla birlikte Kur'an okumak, hatimler indirmek ve yüce Allah'ın bize emrettiğini anlamak, hayatımıza geçirmemiz gerekir. Ramazan ayının bizi değiştirmesi lazım. Varsa hatalarımız bu mübarek ayda terk etmemiz gerekir. Ramazan ayı bize unuttuğumuz bazı değerleri hatırlatıyor. Bunlar anne baba hakkı, sılayı rahim, komşu ve fakirlerin bize hatırlanmasıdır. Ramazan ayında bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor." dedi.

Bölge insanı tarafından genellikle Ramazan ayında verilen zekâtın önemine değinen Oktay, şunları söyledi: "İslam dini sadece evde ya da camide yaşanan bir din değildir. İslam dininin ibadet, itikat, ahlak ve muamelat yönleri vardır. Bunlardan en önemlisi fakir ile zenginin kalbini yaklaştıran zekâttır. Zengin ile fakir arasında köprü olan zekât ibadeti yoğun olarak bu ayda yerine getirilir. Fıtır, âlimlerin deyişiyle beden zekâtıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl fıtır miktarının 16 TL olduğunu açıklamıştır. Bunun sayesinde Ramazan ayında az da olsa fakirlerin yüzü gülecek."

Ramazan ayının İslam dinini tebliğ için bir vesile olduğunu vurgulayan Oktay, "Bunu iyi değerlendirmek lazım. Çevremizde oruç tutmayan kişilere güzel, tatlı bir dille bunun Rabbimizin bir emri olduğunu hatırlatmak lazım. İnşallah Ramazan ayının bereketi sayesinde o kardeşimizin hidayetine vesile oluruz. Ülkemiz genelinde istatistik olarak en fazla yerine getirdiğimiz ibadetlerden bir tanesidir oruç. Rabbim bu Ramazan'ın kalbimizin daha incelmesine vesile eylesin. İslam ümmetine hayırlara vesile kılsın." şeklinde konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir