• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...

Herhangi bir firmanın kalitesi ilk olarak firmanın işinde ne kadar başarılı olduğuyla alakalı olsa da potansiyel müşteriler firmanın hizmeti hakkında net bir fikre sahip olamayacağı için firma imajı ve kurumsal kimliği büyük bir önem taşır. Bu tip unsurların şekillendirilmesinde ise firmanın vizyonu, işletme alanlarının tasarımı, hijyeni ve ortam kokusu önemli bir değere sahiptir.

Yapılan araştırmalar, kokuların insan hayatındaki etkilerini ve önemi ortaya çıkarttıkça kokulandırma hizmetinde kaliteye verilen önem de artıyor. Normal şartlarda yalnızca hijyenin bir göstergesi olarak ihtiyaç duyulan kokular günümüzde çok daha derin anlamlarla isteniyor. Dolayısıyla eski zamanlarda istenilen koku çeşitleri ile günümüzde ihtiyaç duyulan kokuların nitelikleri de birbirine göre ciddi anlamda farklılık taşıyor.

En çok rağbet gören fresh kokular ortam kokulandırmada, daha çok ferah alanlar yaratılması ve hijyenik bir ortamda bulunulduğunun altının çizilmesi için tercih ediliyordu. Ancak günümüzde bu ihtiyaçlar yerini kurumsal firmanın müşterilerinin kendilerini iyi hissedebilmeleri, firmanın güvenilir, profesyonel, şeffaf bir imaja sahip olduğunun gösterilebilmesi gibi amaçlara bırakıyor.

İç ve Dış Mekanlarda Etkin Kokulandırma Hizmeti

Klasik kokulandırma hizmetleri düşünüldüğünde ancak kapalı alanlarda etkili bir kokulandırmanın mümkün olduğu yanılgısına kapılmak çok normaldir. Carpex Kurumsal Koku hizmetleri ile iç mekanlarda etkili bir kokulandırmanın yanı sıra açık alanlarda da aynı derecede verimli bir kokulandırma mümkün olur. Sektörünün öncü firmalarından olan Carpex, hem koku çeşitliliğinde geniş bir yelpazeye sahip olmasıyla hem de dış mekan kokulandırmasındaki etkinliği ile kendi farkını ortaya koyar.

Kurumsal İmza Niteliğinde Özel Tasarlanan Kokularla İmajınızı Güçlendirin

İnsanlarda görsel hafıza ile koku hafızası kıyaslandığında çoğu kişinin bildiği gibi görsel hafıza daha zayıf kalıyor. Kokuların hafızada daha spesifik bir şekilde uzun süre hatırlanabilir olması görsel ögelerden ziyade kokuların hafızayı tetiklemesi anlamına geliyor. Carpex`in bu durumu dikkate alarak sunduğu kurumsal imza niteliği taşıyan kokular, firmaların vizyonlarının daha net bir şekilde yansıtılmasına yardımcı olacağı gibi sonrasında benzeri kokularla firmanın hatırlanması, reklamların daha verimli olması ve dolaylı ve/veya direkt olarak firmanın tercih edilmesi üzerinde etkili olur.

Birbirinden farklı birçok terapi yöntemi içerisinde yer alan aromaterapi, kişilerin kokular sayesindemental anlamda rahatlamasını sağlar. Yalnızca masaj salonları ve yoga merkezlerinde ya da domestik kullanımlarda mental rahatlama amacıyla değil, ofislerde konsantrasyonun yükseltilmesi, umumi alanlarda stresten uzaklaşılması gibi amaçlarla da kullanılır. İşletmelerde kokuların tercih edilme sebepleri de bu amaçlara bağlı olarak personel verimliliğini arttırmak, işletme alanında müşterilerin kendilerini rahat hissetmeleri ve müşterilere karşı daha güçlü bir imajın oluşturulmasıdır.

Profesyonel Kokulandırma Hizmetinde Kalitenin Adresi

Kurumsal kokulandırma sürecinde ilk aşama kokulandırılacak alanın belirlenmesi ve hedeflenen etki ele alınır. Kokunun seçilmesinin ve alanın ihtiyaç duyduğu yayılımın belirlenir. Kokuların alanda efektif bir şekilde yeterli bir hakimiyet sağlaması için difüzörlerin kaliteli olması gerekir. Carpex Kurumsal Koku hizmetlerine özel olan difüzörler, ne ortamda rahatsız edici yoğunlukta yayılıma neden olur, ne de yetersiz bir kokulandırma yaratır. Difüzör yardımıyla aromatik sıvı koku bileşeni, 1 mikrondan küçük boyutlarda koku partiküllerine dönüştürülür ve ortamda homojen bir yayılım sağlanır.

Sektörünün öncü firması olan Carpex, kolay kullanılabilen difüzörleri, Sağlık Bakanlığı`nca onaylanan özel kokularıyla sektördeki hizmet kalitesinin çıtasını yükseltiyor.