• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...

Artan nüfus, neredeyse hiç değişmeyen vakıf üniversitesi sayısı ve sabit kapasiteler, üniversiteye giriş sınavları olan YGS ve LYS`ye katılan öğrenci sayısının 2 milyonu geçmesine ve çoğu gencin sistemin dışına itilmesine yol açıyor.  Deneyim, yetenek, beceri gibi hiçbir gelişimin önemsenmeden yalnızca son birkaç yılda edinilen akademik bilgiye bağlı kalınarak üniversiteye girmeye çalışmak birçok genç için hayal kırıcı bir durumdur.

Yalnızca üniversite eğitimi için değil birçok eğitim aşamasında benzeri problemlerin yaşanması, öğrencilerin yurtdışında daha efektif, verimli eğitim almak istemelerine sebep oluyor. Yurtdışı eğitimi söz konusu olduğu zaman bireysel çabalarla yurtdışında bir üniversiteye başvurmak, vize, pasaport edinmek, kabul edilme söz konusu olduğunda üniversite ücretini karşılamak, orada iş bularak maddi gelir elde etmek vb. işlemlerin birçoğu oldukça zorlu bir hal alır.

Yurtdışı Üniversite Programları Sayesinde Kaliteli Eğitimin Kapılarını Açın

Alınacak bir destek ile mevcut koşullarda hangi programın daha uygun olduğu, programlar arasından hangisinin verimli olabileceği, fiyatları, aşamaları gibi birçok bilgi edinilebileceği gibi daha profesyonel çözümlere erişerek hem akademik hem de sosyal anlamda ideal seçimler yapılabilir. İCES Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı bu anlamda benzeri danışmanlık firmalarına kıyasla oldukça ilgili ve profesyonel bir yaklaşım sergileyerek 15 – 16 yaşlarındaki lise dönemi gençlerinden, yetişkinlere dil okulları, yaz okulları, yüksek lisans programları, sertifika ve diploma programları, lise değişim programı, üniversite programları gibi birçok farklı program seçeneği sunuyor.

Yurtdışı eğitim alanları göz önüne alındığında en çok tercih edilen programlar yurtdışı eğitim programlarıdır. Almanya, Polonya, Amerika, Kanada ve İngiltere eğitim alanında çok sık tercih edilen ülkelerdendir. Temel olarak yurtdışında yaşama devam edebilme ihtimalleri barındırdığı için çok sık tercih edilen bu ülkelerde kaliteli bir eğitim süreci de büyük bir kârdır. Elbette ülke tercihi sırasında diline yatkın olunan ülkenin tercih edilmesi başvuru koşulu olan dil sınavının geçilebilmesi için büyük bir avantaj yaratır. Çoğu yurtdışı üniversitesinde Türkiye`de bulunan zorunlu sınav koşulu bulunmadığı için akademik bilginin ölçülmesi lise döneminde alınan notlardan yararlanılır. Bunun dışında alınan ödüller yani yetenekler, katılım gösterilen sosyal projeler gibi hayata dair beceriler de büyük bir öneme sahiptir.

Yurtdışı Yüksek Lisans Eğitimi ile Farklı Bir Deneyim Edinin

Mesleki anlamda kariyerinde yükselmek isteyen gençler, Türkiye`deki iş başvurularının nasıl geçebileceğini tahmin ettiklerinden yüksek lisansa başvurmak ve mümkünse yüksek lisansı yurtdışında yapmak istiyorlar. Türkiye`de seçkin firmalar için büyük bir artı anlamına gelen yurtdışında yüksek lisans yapmak sadece akademik eğitimde bilgi ve birikimin fazlalığı anlamında değil, aynı zamanda dil becerisi olarak da büyük bir avantaj yaratıyor. Kariyerinde yükselmek isteyen gençlerin birçoğu İCES Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı sayesinde yüksek lisans deneyimlerini yurtdışında yaşamayı başarıyor.

Yurtdışında Dil Okulu Tercihi ile Verimli Öğrenim

Günümüzde artık olmazsa olmaz olarak kabul edilen İngilizce bile Türkiye`de yeteri kadar iyi konuşulamıyor. Çoğu dil eğitim kurumunun dikkatinden kaçan dil öğreniminin interaktif olması durumu bu konuda istekli olan kişilerin de yurtdışına yönelmelerine yol açıyor. Çocuk yaşlarda nesneler ve olguları tanımlarken dil ile eşleşme ve dili algılama söz konusuyken, yetişkinlerde yalnızca tercüme etme biçiminde gerçekleşen bu öğrenim süreci, mecbur kalınan bir ortamda anadili bir kenara bırakarak olanca yetenekle o dili algılamaya çalışmakla başarıya ulaşıyor. Yurtdışı dil okullarını tercih ederek hem yurtdışını görme imkanı hem de anadile yakın bir biçimde dil öğrenme şansına erişilmiş olur. Daha detaylı bilgi için İces Turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.