• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Kursiyerler ürünlerini sergiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezine katılanların çeşitli alanlarda ürettikleri ürünlerin gösterimi için yılsonu sergisi törenle açıldı.

Cudi İlkokulu ve Ortaokulunun bahçesinde düzenlenen sergiye Silopililer ilgi gösterdi.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ökten, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Bilen, kurs öğreticilerine ve kursiyerlere yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

Geçen yıl yaşanan olaylar nedeniyle aksayan kursların telafisini bu yıl tamamlayan Bilen, şu ana kadar 220 kurstan 4 bin 500 öğrencinin faydalandığını belirtti.

Meslek, sanat ve spor alanlarında hemen hemen bütün ilçenin ihtiyacını karşılayacak tarzda kurs açtıklarını ifade eden Bilen, "Çok da faydalı oldu. Geçen seneki terör olaylarından dolayı birçok kursumuz yarım kalmıştı. Onların da telafisini bu sene gerçekleştirdik. Bundan sonra bu tür sergileri geleneksel hale getirerek, tüm Silopi'ye yaymaya çalışacağız. Bunun için de çalışmalarımızı hazırladık." dedi.

Kursiyerlere katkı sağlaması amacıyla söz konusu çalışmalar için ilçedeki 3 noktada satış merkezi kurdukları bilgisini veren Bilen, bunun için ilerleyen günlerde ilk adımı atacaklarını söyledi. (Ahmet Uçar-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir