• DOLAR 32.504
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2488.163
  • ...
Van Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva, Van olarak talihsiz bir süreç yaşadıklarını belirterek, kentte toplantıların yapılacağı yerin bile artık bulanamadığını aktardı. Takva, "Hiçbirimizin hayatı 23 Ekim`den önceki gibi olmayacak. Hayatımızı anlamlandırmak ve çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için söz birliği ve el birliği ile çalışmamız gerekiyor" dedi.
 
Rektör Battal: "Deprem Yıktığı Gibi, Çok Güçlü Şehirleri de Sunuyor"
Daha sonra konuşun Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, STK`ların ülkelerin demokratikleşmesine ön ayak olduklarını, Türkiye`nin de bu konuda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirterek " Van`ın 23 Ekim öncesinden çok daha iyi ve enerjik olacağını inanıyorum. Artık depreme takılıp kalınmaması gerekir. 22 Ekim`de Van hangi noktadaysa aynı noktadan hızlıca devam edilmesi gerekir. Deprem bize bu tür durumları yaşattığı gibi, bize çok güçlü şehirleri ve kentleri de sunuyor. Van gelişme potansiyeline sahiptir. Hangi noktadan bakarsak bakalım Van her açıdan gelişmeye açık bir kenttir. Van`ın bu gelişimini sürdürmek bizim elimizdedir. Sorunlarımızı çözerek geleceğe daha girmemiz gerekiyor. Üniversite olarak dimdik ayaktayız. Üniversitemiz sadece bölge değil, yurtdışına bile hitap eden bir Üniversitesidir. Biz Üniversite olarak kentin geleceğini ilişkin her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Hepinizin yanında olacağız ve birlikte yürüyeceğiz. Biz Vanlılar olarak sorunlarımız olduğu zaman yekvücut oluyoruz ve sorunlarımızı çözme imkânımız var" diye konuştu.
 
Bir kentin ayakta kalabilmesinin en önemli dinamiğinin gençler olduğunu belirten Battal, üniversite öğrencilerinin de bu dinamiğin en üstünde yer aldıklarını belirtti. Yeni bir imar planının kendilerini cezp ettiğini belirten Battal, Kent konseyinin yapacağı tüm çalışmalara destek sunacaklarını belirtti. Battal, son olarak Van`ın artık ayağa kalktığını ve yürümeye başladığını belirtti.
 
Kaya: Kentimizin Gerçekliğini Dikkate Alarak Çalışma Yapmamız Gerekiyor
Son olarak konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, toplumların, kentlerin oluşum süreçlerindeki en önemli hususun ortak aklın buluşması olduğunu belirterek, sorunların çözümünde de ortak aklın kullanılmasının en önemli husus olduğunu söyledi. Kent Konseyi`nin de böylesi bir misyonunun olduğunu aktaran Kaya, Kent Konseyi`nin en önemli görevlerinden birinin siyaset üstü bir anlayışla kent dinamiklerini bir araya getirerek harekete geçirmek olduğunu aktardı. Kent Konseyinin 3 yılda gösterdiği başarının takdire şayan olduğunu belirten Kaya, Kent Konseyi`nin kurumsallaşmasının çok önemli bir husus olduğunu belirtti. Van`ın çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Kaya, "Kentimizin gerçekliğinden kopmadan bunu gerçekleştirme, kentteki dinamiklerin elindedir. Bu dayanışma içerisinde olursak bunu başarabiliriz. Ama bazı şeyleri dar bir tartışmanın içerisine alırsak bırakın başarmayı, deprem bizi 20 yıl daha geri götürür" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir