• DOLAR 32.521
  • EURO 34.614
  • ALTIN 2497.415
  • ...
Şanlıurfa Fotoğrafları Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- 11500 yıllık tarihi ile dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Urfa, mistik ve egzotik görüntüsü ile bugün bile hala üzerine ilgi çeken dünyanın kayıp mirası bir şehir olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Yasin küçük; "Urfa Üç semavi dinin ortak mirası, Dünya taş mimarisinin ender örneklerinin sergilendiği ve Dünyanın İlk İslam Üniversitesinin kurulduğu bir şehirdir" dedi.
 
Küçük, İstanbulda sergi açmalarını da şu sözlerle özetliyor: Uygarlık tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan Dünya`nın en eski yerleşim yeri ve Tapınağı olan Göbeklitepe`nin bulunduğu, İlk Tarım yapıldığı, İnsanlığın toplu yaşama başladığı yer olan Şanlıurfa başlı başına çok büyük bir fotoğraftır. Bu fotoğrafın sergilenmesini istedik. Tüm Türkiye ve hatta tüm dünyaya gösterilmesini istediğini söyledi.
 
"Beykapısı`ndan Beyoğlu`na" Urfa Fotoğrafları Sergisinde; Şanlıurfa`nın, Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği Üyelerinin objektifinden günümüze yansıyan yüzü sergilenecek. 
 
Fotoğraf sergisi 3 -13 Mart 2012 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Sanat Galerisinde, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 
Serginin açılışına Başta Bakan Faruk Çelik, Urfa Milletvekiller, bir çok sanatsever ve İstanbuldaki Şanlıurfalıların katılması bekleniyor.
 
Mehmet Demir - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir