• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan AB`ye 3 mesaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü.

Erdoğan`ı görüşmenin yapılacağı AB Konseyi binasına girişinde Konsey Başkanı Tusk karşıladı. Erdoğan ve Tusk, toplantının gerçekleştirileceği salona kadar beraber yürüdü. Salon önünde ise Erdoğan`ı AB Komisyonu Başkanı Juncker karşıladı. Daha sonra Erdoğan, Tusk ve Juncker, el sıkışarak gazetecilere görüntü verdikten sonra görüşmeye geçti.

BİR SAAT SÜRDÜ

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durum ile ileriye dönük atılabilecek adımlar ele alındı. Görüşmede, Türkiye ile AB arasında Mart 2016`da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB kurmaylarına, mülteci anlaşmasından kaynaklanan yükümlülüklerini de hatırlattı.

ÜÇ BAKAN EŞLİK ETTİ

Erdoğan, Tusk ve Junker`le görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani`yi kabul etti. AB Konseyi binasında yapılan ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin başında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da yer aldı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Türkiye ile AP arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve sonrası için yapılacakların ele alındığı ifade edildi.

Yei Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir