• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Hocalı Katliamı İstanbul`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Hocalı Katliamını Anma Gönüllüleri Komitesi tarafından organize edilen miting, saat 14`te Galatasaray Lisesi Önünde toplanan kalabalık grubun yürüyüşü ile başladı.
 
Taksim Meydanı`nda bir araya gelen on binlerce kişi "Tek Millet İki Devlet Karabağ`a Adalet" sloganları attı. Ayrıca yürüyüşe katılanlara "Sarkozy Tuvalet Kağıdı" yazan tuvalet kağıtları dağıtılarak "Sekozy pisliğini temizle", "Hepimiz Hocalılıyız, Tek millet tek yürek", "Hocalı`ya adalet", "Karabağ Adalet" sloganları atıldı. Çeşitli sendikalar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve Türkiye`nin değişik illerinden gelerek Taksim Meydanında toplanan kalabalık "Ermeni Yalanına Son" pankartları taşıdı. Azarbaycan ve Türkiye`den birçok milletvekilinin de katıldığı törende İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin bir konuşma yaparak Hocalı katliamının bir soykırım olduğunu ifade etti. Tüm dünyanın sessiz kaldığı katliamın Türkiye`de anıldığına dikkat çeken Şahin, Türkiye ve Azarbaycan halkının tek millet olduğunu söyledi. Bakan Şahin "Bir millet iki devletin dünya da en canlı en çarpıcı örneğidir" dedi. Yürüyüşe katılan Azerbaycan Milletvekili Rüstemhanlı, verdiği destekten dolayı Türkiye`ye halkına teşekkür ederek, "Bu yürüyüş Türkiye`nin Azerbaycan ile yürek yüreğe olduğunun göstergesidir" dedi.
 
Düzenleme komitesi adına okunan basın açıklamasında yaşanan katliamda Ruslarında Ermenilere destek verdikleri vurgulanırken batılı ülkelerin katliamı görmezden geldiklerine dikkat çekildi.
 
Fransa Konsolosluğunun önüne siyah çelenk bırakılırken olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemleri alındı.
 
HOCALI KATLİAMI 
 
Rusya`nın desteğini alan Ermeni güçleri, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti`nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Azeri sivilleri toplu şekilde katletti. Hocalı`da 106`sı kadın, 63`ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı katledildi. 150 kişi kaybolduğu katliamda 487 kişi ağır şekilde yaralandı. Naaşlar üzerinde yapılan incelemelerde ise insanların yakıldığı, gözlerinin oyulduğu ve başlarının kesildiği görüldü.
 
Hocali-Katliami-Istanbulda-Anildi_1330273067.jpg (600×450)
 
Hocali-Katliami-Istanbulda-Anildi_1330273132.jpg (600×450)
 
Emrah Tel-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir