• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Diyarbakır`da "Kardeşlik Turnuvası" şampiyonu Sur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından “Kardeşlik Turnuvası” temasıyla düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. İlçe gençlik kollarının oluşturduğu 100`den fazla takımın yarıştığı futbol turnuvasında son karşılaşma yapıldı.

Yenişehir ilçesinde özel bir halı sahada oynanan maçı HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Gençlik Kolları Genel Başkanı İlyas Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, il, ilçe teşkilatları yönetim kurulu ve partililer izledi.

Turnuvanın final maçı Bağlar İlçe Gençlik Kollarının oluşturduğu "Vuslat" takımı ile Sur İlçe Gençlik Kollarının oluşturduğu "Trabzonspor" arasında yapıldı. Yapılan mücadele sonrası “Kardeşlik Turnuvası” birinciliğini Sur İlçe Başkanlığının oluşturduğu "Trabzonspor" takımı aldı.

Turnuva sonunda maçta yarışan takımlara HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ve Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu tarafından kupa ve madalya verildi. Birinci takıma kupa, madalya ve 10 adet çeyrek altın, ikinci takımada kupa ve madalya verildi. Turnuva boyunca maçlara destek veren bir hakeme ve sponsor iş yerinin sahibine plaket verildi.

Yapılan turnuva hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, gençliğin bu tür sportif aktivitelerle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Müsabaka hakkında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, “Bir aydır yüzden fazla takımın mücadele ettiği ve neticede Diyarbakır merkez Sur ilçesi ile Bağlar ilçesinin oynadığı kardeşlik takımında güzel bir sonuç ortaya çıktı. Sur ilçemiz gençlik turnuvasında galip geldi, kendilerini tebrik ediyoruz. Böylesi ilçelerin kardeşçe mücadelesinden sonra Sur ilçesinin sportif anlamda galip gelmesi sevindiricidir. Bu ilçemizdeki gençlerin yaşadıkları zor ve sıkıntılı günler oldu. Bu sonuç farklı bir motivasyon olacaktır. Gençlerin bu tür sosyal sportif farklı etkinliklerle değerlendirilmesi gerekir. Zira gençler bu şekilde manevi, maddi, sportif ve sosyal etkinlikler ile geliştirilmezse farklı arayışlar içerisine girebilirler.” dedi.

HÜDA PAR Gençlik kollarına böyle bir organizasyonu yaptıklarında dolayı teşekkür eden Turgut, “Bu tür etkinlikler gençlik kollarımız tarafından devam ettirilecektir. Gençlik kollarımız da tebrik ediyoruz. Zira sabah sabah diriliş buluşmalarıyla binlerce genci sabahın bir vaktinde uykularından kaldırıp namazlarda, camilerde buluşturuyorlar. Yine aynı şekilde sportif etkinliklerle birçok ilde yüzlerce, binlerce gencin kaynaşmasına kardeş olmasına vesile oldular. Farklı farklı etkinliklerle yine hizmetlerini devam ettirecekler. Bir kez daha onları tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir