• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Mahalle sakinleri belediye otobüsü seferleri talep etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliliye'nin Konuklu Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, mahalleye belediye otobüslerinin sefer düzenlemediğini belirterek bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Yetkililere seslenen vatandaşlar, mahalleye otobüs seferlerinin düzenlenmesini istedi.

Şehir içi ulaşım araçlarının yeterli miktarda olmadığını bu yüzden şehir merkezine rahatlıkla gidemediklerini aktaran mahalle sakinlerinden Zafer Ertan, mahalleye belediye otobüslerinin sefer düzenlemesini istedi.

Beldede ki duraklarda reklam olduğu halde hiçbir belediye otobüsünün gelmediğini belirten Halil Yılmaz ise "Bize Büyükşehir Belediyesi bir dolmuş göndersin. Bunları bazı vatandaşlar çok şikâyet ediyorlar. Bazı yaşlılar diyor ki, bazen kartımı kabul ediyorlar bazen de etmiyorlar. Lütfen bize bir otobüs göndersinler. Eğer ki bir zararı varsa göndermesinler. Zararı yoksa göndersinler. Durakta reklamı vardır ama araba yok." dedi.

Esnaf Mustafa Kik ise, belediyeye ait araçların gelmediğinden dolayı milletin mağdur olduğunu ve yetkililerin bir an önce bu durumu bir çözüm bulmasını istedi.

Araç yetersizliği nedeniyle gelen araçlarda yolcuların sıkışarak seyahat etmek zorunda kaldığını aktaran Hacer Orhan, "Dolmuşlar geçiyor buradan ama aşırı derecede kalabalık, biz binemiyoruz, binsek dahi içi erkeklerle dolu. Bayanlarla erkekler hiç yan yana olmaz. Bu dinimizde de günahtır. Biz istiyoruz ki otobüsler daha sık gelsin. Ek olarak başka dolmuşlar da gelebilir." ifadelerini kullandı.

Konuklu Mahallesi'nin artık bir yerleşim alanı olduğunu söyleyen Ali Orhan, “Bak buraya kocaman binalar yapılmış, belediye bütün binaların ruhsatını alıyor. Her bir binadan yaklaşık 80 bin lira para alıyor. Kısas dolmuşlarına bizi emanet etmişler. Bayanlarımız kısas dolmuşlarına binemiyor. Hiç bir zaman ailemi dolmuşlara bindirmiyorum. Urfa Kart gelsin buraya. Yetkililere sesleniyorum, bu iş çözülsün, bu iş çözülmese Ankara`ya kadar haber gönderirim." dedi.

Konuklu Mahallesinin merkeze çok uzak bir yer olmadığını söyleyen Mustafa Orhan ile Haydar Orhan da Büyükşehir Belediyesinin bu soruna bir çözüm bulmasını ifade etti.  (Hüseyin Sayhar- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir