• DOLAR 32.591
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2512.844
  • ...
Robot yarışları sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen "BTÜ Robot Yarışları roBTU2017" etkinliğinde 87 robot yarıştı.

Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Yerleşkesi Spor Salonu'nda gerçekleşen final yarışmasında "çizgi izleyen, mini sumo"  ve "serbest" kategorilerinde ilk 3'e girenlere madalyalar verildi.

Üç gün süren yarışmada "çizgi izleyen" kategorisinde 32, "mini sumo" kategorisinde 44, "serbest" kategoride ise 11 olmak üzere toplam 87 robot yarıştı.

Yarışmaların final müsabakası öncesinde bir konuşma yapan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir,  "Kültürel ve teknolojik çalışmalar bizim ülke ve coğrafya olarak ayaklarımız üzerine kalkma hareketimizin sonuçlarıdır. Bu güzel çalışmalar inşallah Bursamızdan güzel beyinlerin, projelerin çıkmasına vesile olabilecek mütevazı bir başlangıç projesidir." dedi.

Aliya İzzetbegoviç'in bir sözünden alıntı yaparak konuşmasına devam eden Karademir, “Zenginlik ve refah, yurt dışından ithal edilen bir şey değildir. Bunu o ülke ve o toprakta yaşayan insanların çalışmasından başka ülkeye getirebilecek bir güç yoktur. Bizler de çalışabilmemiz için, öncelikle kendimize güvenmemiz lazım.  Kendimize güvenmemiz için de geçmişimizi bilmemiz lazım. Kültürel ve teknolojik saldırılara direnç gösterebilmemiz için köklerimizin sağlam olması lazım. Köklerimiz de zaten sağlam." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan,  bilimin insanoğlunun ortak mirası olduğunu söyledi. (Mustafa Bikeç - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir