• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Gazzeli Kerim Alastal İstanbul'da Filistin temalı bir söyleşi gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazzeli aktivist Kerim Alastal, İstanbul'da “Filistin’de Bir Gün” başlıklı söyleşisinde Siyonist rejimin zulmü hakkında kendi tanıklıklarını anlatan anlatarak, ailesinden intikal eden anekdotları paylaştı.

Üniversite öğrencisi olarak bir süredir Türkiye’de ikamet eden ve hayatını Filistin’deki İsrail zulmünü dünyaya duyurmaya adayan Gazzeli Kerim Alastal, TYB İstanbul Şubesi’nde “Filistin’de Bir Gün” başlıklı bir söyleşi yaptı.

TYB İstanbul Şubesi, Mekteb-i Nisa ve Se-lam Platformu’nun organizasyonuyla gerçekleşen ve moderatörlüğünü Recep Aslan’ın yaptığı programda Alastal, birebir yaşanmışlıklardan yola çıkarak İsrail’in dünya çapında yerleştirdiği “terörist Filistinli” algısını yıkma çabalarını ortaya koyan bir konuşma yaptı.

İşgalci İsrail’in, Filistin işgalini meşrulaştırmak için en fazla Filistinlilerin topraklarını Yahudilere sattıklarına dair iddiaları üzerinde duran Kerim Alastal, dile getirilen abartılı toprak satışlarının söz konusu olmadığını, satılan toprak miktarı yüzde biri geçmediği halde, Siyonistlerin yüzde 80 oranında Filistin toprağını işgal etmesinin toprak satışı ile açıklanmayacağını kaydetti. 

“Filistin’de gerçekten ne yaşandığını tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. Bunun için İHH başta olmak üzere birçok dernek ve vakıftan destek alıyoruz. İsrail’in 70 yılı aşkındır sürdürdüğü işgali, dünyaya kendi hakkıymış gibi anlatmasının önüne geçmek istiyoruz.” diyen Alastal, İsrailli Yahudilerin satın aldıklarını iddia etikleri topraklara ait tapuların halen ellerinde mevcut olduğunu, bu tür abartılı ifadelere inanılmaması gerektiğini kaydetti.

Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın Yahudiler eliyle yıkımı konusuna da değinen Alastal, Mescid-i Aksa’yı kendine seçen Yahudilerin, Kubbetü’s-Sahra’yı Müslümanlara bıraktıklarını ve dünyada birçok kişinin Kubbetü’s-Sahra’yı Mescid-i Aksa sandığının altını çizdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir