• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kadın Sağlığı Projesi" çalışanlarına belge verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Valilik Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan “Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” kapsamında, projenin başarılı çalışanlarına başarı belgesi verdi.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, il genelinde 53 ekiple yaklaşık 100 bin kadına saülık alanında birçok konu hakkında bilgi verdiklerini belirtti.

Aksoy, “Diyarbakır Valiliği olarak 20 Mart 2015 tarihinde kadın sağlığı projesi başlattık. Ve bu proje kapsamında Diyarbakır’da 15-60 yaş grubu arasındaki kadınlarımıza ulaşmayı kadın sağlığı projesi konusunda kendilerini bilgilendirmeyi hedef aldık. Yaklaşık 2 yıl içerisinde 100 bin kadınımıza ulaştık. Kadın sağlığı projemiz, özelde kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı en yüksek orandaki risk grubunu oluşturan 'meme kanseri' konusunda kendilerini bilgilendirme amaçlı yürüttüğümüz bir çalışmadır. Kadınlarımızın kansere yakalanan oranlarına baktığımız da yüzde 40'lık bir oran meme kanserini oluşturmaktadır. Bu konuda kendi kendini muayene edebilen belirli bilinç düzeyine ulaşan kadınlarımızı oluşturabilme adına bu projeyi hayata geçirdik. Bu projeyi hayata geçirirken sadece meme kanseriyle sınırlı kalmadık. Kadınlarımızı ilgilendiren birçok konuda kendilerine bu kapsamda bilgi aktarmayı hedefledik.” dedi.

Proje çerçevesinde kadınları ilgilendiren bütün hastalıklar hakkında kendilerini bilgilendirdiklerini belirten Aksoy, “Özellikle kadına yönelik şiddet nedir? Neler bu şiddet tanımlaması içerisinde yer alabilir, şiddete maruz kaldıkları zaman nereye başvurabilecekleri konusunda bu kapsamda kendilerine aktarılmaktadır. Cinsel yollardan bulunan hastalıklardan obeziteye,  sigara zararlarından uyuşturucunun zararlarına, üreme sağlığından kadınlarımızı ilgilendiren birçok konuyu bu kapsamda kadınlarımıza aktarıyoruz. İl geneline baktığımızda 53 ekibimiz var. İl merkezinde ve ilçelerimizde bu ekiplerin vasıtasıyla çalışmalarımız yürütüyoruz.” şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir