• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünden kınama mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, dün uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Berilgen'in hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı.

Sağlık personelleri olarak acı çeken ve sağlığını kaybetmiş insanlara hizmet için çalıştıklarını belirten Akkuş, saldırıları alışkanlık haline getiren kişilerle kimi zaman karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Akkuş, "Maalesef ilimizde de zaman zaman görevi başında şiddete maruz kalan arkadaşlarımız olmaktadır. Son olarak Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 11.45 sıralarında menfur bir saldırı sonucunda ağır yaralanmış ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyata alınmıştır. Yaklaşık 5 saatlik müdahalenin ardından kurtarılamamış ve vefat etmiştir. Hayatını insan sağlığına adamış bilim adamı değerli hocamızı kaybetmenin üzüntüsü tüm sağlık camiasını derinden üzmüştür." dedi.

İçlerinden herhangi bir kimseye yapılan saldırının kendilerini çok üzdüğünü bildiren Akkuş, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ederek, "Yapılan bu saldırıyı Elazığ'daki tüm sağlık çalışanları adına şiddetle kınıyorum. Bu vesileyle de merhuma Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir