• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Görmez`e yönelik saldırılara kitlesel kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen`e bağlı Diyanet-Sen Mardin Şubesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`e yönelik saldırılara tepki göstermek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Mardin İl Müftülüğünün avlusunda yapılan basın açıklamasına Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Ersan, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MARİM-DER) Başkanı Abdussamet Yılmaz, sendika üyeleri ve bazı din görevlileri katıldı.

Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getirdi. Aydın, “Mardin kalesi eteğinden, Mardin Müftülüğü avlusundan Allah indinde tarihi bir ana şahitlik yapmak için burada toplandık. Mehmet Görmez hocamıza yönelik kasıtlı ve organize bir saldırıya konuk oluyoruz. Bu saldırı Mehmet Görmez`in kendisine değil, Mehmet Görmez`in şahsında birlik ve kardeşlik ruhuna, Türkiye Cumhuriyeti`nin yükselişine, ümmete oluşan umuda yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz” diye konuştu.

“Bunların nesilleri tükenmeye yüz tutmuştur”

Aydın`dan sonra basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen İl Başkanı Abdulkadir Kurtuluş, son günlerde bir kısım medya organlarında bazı şaibeli kişilerin, Diyanet Kurumu ve Diyanet Reisini haksız, mesnetsiz ve kasıtlı bir şekilde gündeme taşıdıklarına dile getirdi.

İslami, ilmi, hukuki ve ahlaki mesnetten yoksun olan bu isnatları yapanlar hem toplum vicdanında, hem de büyük hesabın görüleceği günde mahcup olacaklarını kaydeden Kurtuluş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bazı sinsi şer odakları, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez`i hedef tahtasına koymaya çalışmaktadır. Mezopotamya`nın kuzeyinden, bulutların secde etmeden geçmediği Mardin kalesinin eteklerinden Muhterem hocamıza ses veriyoruz; Bu toplum ve bu ümmet size güveniyor. Çünkü sizler, Diyanet kurumunu ümmet coğrafyasının güvenli limanı haline getirdiniz. Bunlara kalsa Din Dersi kaldırılmalı, Kur`an tedrisatı yasaklanmalı ve dini hayat kısıtlanmalıdır. Ancak bunlar tarihin enkazında kalarak nesilleri tükenmeye yüz tutmuştur.”

“Efsunlu maskeniz düşmüş ve çirkin yüzünüz teşhir olmuştur”

“FETÖ habis bir ur gibi ümmetin kaynaklarını heder edip zihin ve ahlakını ifsad etmektedir” diyen Kurtuluş, “Müslümanlardan çaldığı kutlu kavramlarımızın içini boşaltmakta, Müslümanların bin bir emek ile inşa ettikleri güven iklimini darmadağın etmektedir. FETÖ`nün gayrı meşru şekilde ve çirkin yöntemlerle iktidarı gasp etme girişimi elbette kabul edilemez ve bu cüretkâr girişiminin de mutlaka hesabı sorulmalıdır. Bu yalanların, bu iftiraların ve bu tuzakların altında ezileceksiniz. Efsunlu maskeniz düşmüş ve çirkin yüzünüz bütün çıplaklığıyla teşhir olmuştur. Birlik ve kardeşliğimizin en sağlam harcı olan İslam`ın samimi ve etkin temsilini ifade eden Sayın Mehmet Görmez, sadece Diyanet camiasının değil bütün Müslümanların güven ve takdirini kazanmıştır. Kendisine yönelen bu çirkin saldırıları ve iftiraları da, O`nun şahsında hepimize yapılmış kabul etmekteyiz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir