• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Ustalık eğitimini tamamlayanlara sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Yeni Kültür Merkezi Sinema Salonu`nda düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamında eğitimini başarıyla tamamlayan 226 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, 375 kişiye yönelik eğitim programlarının devam ettiğini belirterek, “İŞKUR tarafından işsizliğin önlenmesi ve istihdamın gelişmesine yardımcı olmanın yanı sıra istihdamın korunmasını sağlamak üzere çalışanlara yönelik olarak da çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Bu amaçla istihdamın korunmasına yönelik olarak çalışanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek ve yeni teknolojilere uyum sağlamalarına yardımcı olmak üzere mesleki eğitim kursları düzenlemekteyiz.” dedi.

Eviz, “Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin 40 meslekte belge zorunluluğu başlatarak, mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilmiştir. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacaktır. Bakanlıkça konuya ilişkin ikinci tebliğ 24 Mart 2016 tarihinde yayımlanarak 8 meslek daha belge zorunluluğuna dâhil edilmiştir. İŞKUR İl Müdürlüğü olarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde, inşaat sektöründe çalışanların mesleki eğitimi kapsamında 600 kişiye yönelik eğitim programı planlanmıştır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)                                                                                                                    






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir