• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Hocalı Katliamı Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- 26 Şubat 1992 yılında Ermenilerin Rus askerlerinin desteği ile kuşatma altına aldıkları Hocalı`da tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katledişinin 20. yılı nedeniyle Türkiye Kamu-Sen Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar bir açıklamada bulundu.
 
Tatar yaptığı yazılı açıklamasında, "Bundan 20 yıl önce çağdaş, eşitlikçi, demokrat ve insan haklarına saygılı geçinen ülkelerin kahreden bir sessizliğe büründüğü gece, Ermeniler Azerbaycan`ın Karabağ bölgesini işgal ettiler. 1991 yılı Ekim ayından beri kuşatma altında tutulan Hocalı`ya, Rusların 366. Alayı`nın desteğini alan Ermeniler 26 Şubat 1992`de girdiler. 
Yalnızca bir gün içinde tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katlettiler. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralandı ve 1275 kişi ise rehin alındı. Ermeniler yakaladıkları herkese işkence yaptı. Olayın ilk günü kimse bölgeye giremedi. Çünkü Ermeniler yaptıkları bu caniliklerin ortaya çıkmasından korkuyorlardı. Fakat günler sonra bölgeye ulaşan Batılılar bile katliamı kabul etmekte hiç zorlanmayacaklardı." Katliamı Ermenilerle beraber ortaklaşa yapan
 
Rusların Izvestiya gazetesi şöyle yazıyordu: 
 
"Çocukların kulakları, bir kadının yüzünün bir kısmı, kesilmiştir. Erkeklerin kafa derileri yüzülmüştür… 
… Ben tepede yüzden fazla ceset gördüm. Bir erkeğin kafası kopartılmıştı…" 
 
Fransızların ünlü gazetesi Le Monde ise katliamı şöyle anlatıyor: 
 
"Ağdam`daki yabancı gazeteciler, Hocalı`da öldürülmüş kadın ve çocuklar arasında kafa derisi soyulmuş, tırnakları sökülmüş insanlar görmüşler" 
 
Bu bir Azerbaycan propagandası değil; tamamıyla belgeli gerçeklerdir." ifadelerini kullanarak Hocalı Katliamını kınadı.
 
Emcet Yalçın-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir