• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Mardin'de 'Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi'nin imzaları atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 yıl sürmesi beklenen projeye DİKA toplamda 87 Milyon TL’lik bir destek sağlayacak. Projenin imzaları, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) genel merkez binasında DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk tarafından atıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Altındağ, projenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Artuklu Belediyemiz ve Artuklu Kaymakamlığımız ile güdümlü projemiz olan Mardin Tasarım İnovasyon Merkezi’nin alt bileşeni olan bir desteğin imzalarını bugün atıyoruz. Doğrudan faaliyet desteğini son defa kullanacağımız bir faaliyet desteğiydi. Belediyemiz ve Kaymakamlığımız ile beraber yapacağız. Buradaki temel hadise; bu tür yerel ürünlerin tanıtımı ÇATOM ve Halk Eğitim üzerinden kısıtlı imkânlarla yapılmakta ama bu daha çok bir eğitim merkezine dönüştürülebileceği, belki ilerde bu yerel ürünlerin tanıtımında, belki markalaşan noktaya gelebilecek çok önemli markaların önemli bir adımı yaşanıyor. Bu konuda Kaymakamımızın projeyi sahiplenme açısından vizyonu bizleri gerçekten mutlu ediyor. Çünkü bir projenin uygulanabilmesi sürdürülebilirliğine bağlıdır.” dedi.

Mardin’in telkâri konusunda çok büyük zararlar gördüğünü de hatırlatan Altındağ, şunları söyledi: “Mardin ve Midyat’ın gümüşüne zarar veren birçok kaçak ürünler gelmeye başladı. Çok kıymetli ürünlerimiz var. Bu ürünleri satarken, albenisi olan tasarım ürünlerini ve paketlerini hazırlamamız gerekiyor. Bu proje doğrudan faaliyet desteğinde 3 aylık bir projedir. Kaymakamlığımızla beraber inşallah bunu bitireceğiz ve ondan sonra güdümlü projemize başlayacağız. Umut ediyorum ki 2 yıl sonra, bu projemiz bittiği zaman, Mardin’in yerel ürünlerinin tanıtıldığı, belki kadınlarımızın istihdam edildiği, bunlardan para kazanıldığı sürdürülebilir bir etkinlik ve marka değerimiz olsun.”

Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk ise projenin Mardin’e hayırlı olmasını temenni etti.

“Merkezimizin esas projesi güdümlü projedir.” diyen Öztürk, “Güdümlü projenin detaylarını hazırlamak için bir doğrudan faaliyet desteği programını elimizin altına alıyoruz. Profesyonel yürüyelim, yola çıkarken yol haritamızı doğru koyalım. Bir proje fikrimiz var. Bu proje fikri doğru bir proje fikir ancak bu proje fikrinin içerisini dolduracak, onun teknik detaylarını çalışacak bir doğrudan faaliyet desteği programı yapıyoruz. 3 ay sonra projemizin tüm detayları ortaya çıktığında, güdümlü projenin de altlığı hazırlanmış olacak ve dolu bir güdümlü projeyle lansmanını gerçekleştirebileceğiz. Kamuoyuna her şeyiyle deklare edebilme imkânına sahip olacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak projenin hayırlı olması için temenniler dile getirildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir