• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR`dan Engelliler Derneğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve beraberindeki heyet, Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği`ni ziyaret ederek, engellilerin sorunlarını dinledi. Ziyarette konuşan Erat, engellilerin sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Engellilerin sorun, sıkıntı ve taleplerinin konuşulduğu ziyarette HÜDA PAR heyetini, Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Oğul karşıladı. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Erat, partilerinin kuruluş amaçlarını ve ileride yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi verdi.

“Engelliler 365 gün kalbimizde olması gereken kardeşlerimizdir”

Engellilerin sadece bir hafta ve bir gün değil, 365 gün hatırlanması gerektiğini vurgulayan Erat, “Biz İbrahim Bey'le beraber 15 Temmuz darbe girişiminde de 21 gün boyunca beraber sürekli meydanda nöbet tuttuk. Bugün de kendilerini ziyarete geldik. Engelliler sadece bir hafta değil, her zaman 365 gün kalbimizde olması gereken kardeşlerimizdir. Önlerinde ne kadar engel varsa hepsinin kaldırılması gerekiyor. Yine bununla beraber özellikle bu dünyada bir uzvu eksik olan bir insan ahrette imana karşılık Allah onu cennette tekrar yaratıyor, mükemmel bir şekilde azalarını donatıyor. Bu iman şuuru ile inşallah engelli kardeşlerimiz için bu anlamda bu dünya hayatına pozitif yönde bakma fırsatı oluşur.” dedi.

“3 ayda bir değil de aylık olarak maaş verilmeli”

Engellilerin 3 ayda bir aldıkları maaş konusunda da bir iyileştirme yapılması gerektiğini belirten Erat, “3 ayda bir değil de aylık olarak maaş verilmelidir. Bununla beraber kaldırımlarda, yollarda ve parklarda engellilerin giriş noktalarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle belediyeler, engellilerin yollarına özen göstererek onların her hangi bir engelle karşılaşmaması noktasında önlerini açmaları gerekiyor. Bu konuda daha duyarlı davranılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR`ın ziyareti bizi gerçekten çok duygulandırdı”

Dernek olarak kurulduklarından bu yana ilk defa bir siyasi partinin kendilerini ziyaret etmesine çok sevindiklerini belirten Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Oğul ise ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HÜDA PAR`a ziyaretlerinden ve duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür eden Oğul,  “Gaziantep`te hiçbir siyasi parti bizi değil hiçbir derneği ziyaret etmemiştir. Bu konuda duyarlı davranışından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu Gaziantep`te bir ilktir. Biz siyasi bir parti değiliz, bir sivil toplum kuruluşuyuz. HÜDA PAR`ın ziyareti bizi gerçekten çok duygulandırdı. İnşallah bir gün değil, 365 gün kendileri ile beraber oluruz.” şeklinde konuştu.

Karşılıklı güzel temennilerin ardından HÜDA PAR heyeti dernekten ayrıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir