• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
İzmir`de İşe Başlatılmayan İtfaiyeciler Eylemde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - 2 Kasımda sonuçlanan sınavın ardından başarılı olan 286 kişi büyük bir sevinçle işbaşı yapacakları günü beklediler. Ancak işbaşı kararını beklerken Belediye kendilerine Danıştay`ın çıkarmış olduğu yönetmeliğe binaen kararı iptal ettiğini bildirdi. Karar sınavdan sonra olması hasebiyle yani sınavın 2 Kasımda sonuçlanması, Danıştay kararının ise 17 Kasımda belediyeye tebliğ etmesi nedeniyle başka illerde işbaşı yapıldı, fakat CHP`li İzmir büyükşehir belediyesi tarafından hala gençlere memuriyetlerinin verileceğine dair bir cevap yok.
 
Umutlarımız yıkıldı, haklarımız alındı diyen genç itfaiyeciler, 5 gündür soğuk havalara rağmen Konak meydanında sabahlıyorlar. Mağduriyetlerini İlke Haber Ajansı`na anlatan Uğur Tepe, "Ben de İzmir Büyükşehir Belediye`sinin açtığı sınav sonucu işe girmeye hak kazanmış fakat ataması yapılmamış 286 itfaiyeciden biriyim. Yani mağdur gençlerden birisiyim. Esas itibariyle bizim sürecimiz belediyenin açtığı sınavlarda, önce KPSS üzerinden yapılan sıralama daha sonra o sıralamaya göre yapılan sözlü ve mülakat sınavlarından geçerek işe girmeye hak kazanmamız şeklinde olmuştu. Böylelikle evraklarımızın istenmesi üzerine evraklarımızı teslim ettik. Bu süreç tamamlandıktan sonra biz işe girmeyi beklerken, şöyle bir kararla karşılaştık. Sınav sürecinin yönetmeliği durduruldu, İzmir Büyükşehir belediyesi bu durdurmayı Danıştay`a istinaden karara bağladığını söyledi. Oysa Danıştay kararı, biz tüm ilgili mevzuatı tamamlayıp sonuç açıklandıktan 15 gün sonra. Yani sınav 2 Kasımda tamamlanmıştı, 17 Kasımda belediyeye tebliğ edildi. Bizi on beş günlüğüne etkilemeyen bir süreçti bu. Bundan kaynaklı bizden sonra o süre zarfında alım yapan 65 tane belediye işe başlattı. Fakat biz işe başlamamış olduk" dedi. 
 
Muş`tan Geldiler ve Mağdurlar 
 
"Muş`tan buraya evini barkını getirenler var" diyen Tepe şöyle devam etti: "Yine bu süreç zarfında bizim için esas problemlerden birisi alımımızın yapılacağı, atamalarımızın yapılacağı söylendiğinden işten çıkan, ta Muş`tan buraya evini getirip işe başlayayım, düzenimi kurayım derken, böyle bir kararla karşılaşması üzerine ciddi bir mağduriyet hali doğdu. Onunla birlikte hukuken de biz hakkımız olana ulaşamamış gibi bir durum ortaya çıktığına inanıyoruz. Biz de buna karşı tabi belediyenin kararının yürütmesini durdurması şeklinde idari mahkemeye bir davamız oldu. Bu hukuki süreç de hala işliyor. Bununla birlikte yaptığımız iki tane basın açıklamasıyla da sonuç alınmamasıyla birlikte burada sürekli oturma eylemine başladık. Bu gün 5. gününe girdik."
 
Belediye`nin Tekliflerini Kabul Etmedik, Biz Hakkımız Olanı İstiyoruz 
 
Belediyenin kendilerine geçici olarak farklı işler önerdiğini söyleyen Uğur Tepe, son olarak şunları söyledi: "Bu süreçte giderken belediye ile bir takım görüşmelerimiz oldu. Bize geçici olarak mağduriyetimizi gidermek için belli oranda maaş almamız için kendi şirketlerinde istihdam etmek yönünde önerilerde bulundular. Fakat bu öneriler bizden kabul görmedi, çünkü biz her şeyden önce esas itibariyle memuriyet hakkımızı istiyoruz. Tersi bir durumda ise yani bizi farklı bir şekilde başka işlere almaları, hukuki anlamda memuriyet hakkımızı sorunlu hale getiriyor. Bu yönde avukatlarımızdan da bilgi aldık ve bundan dolayı önerilerini kabul etmedik, keza ortada ne zaman alacağı, ne kadar sürede tamamlanacağı, gibi net olmayan bir teklif vardı. Bu nedenle sıcak yaklaşmadık bu teklife. Sürecimiz devam ediyor, esas itibariyle memuriyet hakkımızı istiyoruz ve memuriyet hakkımız elde edilene kadar, en azından bu konuda net bir sonuca varana kadar da eylemimizi devam ettireceğiz." 
 
 
Yunus Şani - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir