• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
Eski Başbakan Çiller`e zorla getirilme kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat davasının 88'inci duruşması Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görüldü. Mahkeme heyeti, eski Başbakan Tansu Çiller'in mağdur-tanık sıfatıyla zorla getirilmesine karar verdi.

Davanın bugünkü duruşmasına 28 Şubat döneminin bazı mağdurlar ile avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca sanık avukatlar da katıldı.

Duruşmaya defalarca tanıklık yapması için müzekkere yazılan, gelmediği takdirde zorla getirilmesi kararlaştırılan dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller yurtdışında olduğu gerekçesiyle yine gelmedi.

Mahkeme mağdur, müşteki ve katılanlar ile avukatların talepleri alındı. Av. Cüneyt Toraman ortak bir dilekçe hazırladıklarını ifade edip, dilekçe hakkında şu özet bilgiyi verdi: "28 Şubat Refahyol hükümetinin kuruluş-yıkılış dönemine sığdırılmaya çalışılıyor. 28 Şubat'ın failleri kimse, 15 Temmuz'un failleri de onlardır. Mağdurları milyonlarca insandır. 15 Haziran sanıkları tutuklu yargılanıyor. Buradaki sanıklardan haklarında kuvvetli suç şüphesi olanlar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istiyoruz."

Davada müşteki avukatları tüm sanıklar için yakalama kararının çıkarılmasını istedi. Yarım saat aradan sonra ara kararları açıklayan Mahkeme Başkanı Çiller'in mazeretini reddettiklerini, bir sonraki duruşmaya tanık-mağdur sıfatıyla zorla getirme kararı aldıklarını açıkladı.

Bir sonraki duruşma 18 Temmuz 2017'ye ertelendi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir