• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
HAMAS heyetinden İttihad`ul Ulema`ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`a gelen Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan ve beraberindeki heyet, Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Merkezini ziyaret etti.

Hamdan'ın yanı sıra Uluslararası Kudüs-Filistin Destek Birliği Genel Sekreteri ile Türk-Arap İlişkiler Merkezi Genel Başkanı Münir Saidî'din de aralarında bulunduğu heyeti, İttihad-ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, Genel Sekreter Molla Muhammed Özer karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Molla Enver Kılıçaslan, Filistin davasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

İslam ümmetinin kurtuluşu için sadece ihlasın yeterli olmadığını söyleyen Kılıçaslan, ihlasın yanı sıra Müslümanların, Allah`ın düşmanlarını korkutacak güce sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Bu konuda en büyük görevin, İslam ümmetinin liderlerine düştüğünü ifade dene Kılıçaslan, Yahudilerin tarih boyunca Müslümanlara en çok düşmanlıkta bulunan topluluk olduğunu hatırlattı.

Kılıçaslan, "Yahudiler, bütün ümmetin düşmanlarıdırlar. Peygamberimizin kıyametten önce Yahudilerle savaşacağımıza dair ifadeleri var.  Ümmete vekalet olarak, Filistin ve Gazze`deki Müslüman kardeşlerimiz onlarla mücadele ediyorlar. Keşke imkanımız olsaydı, biz de Gazze ve Filistin`de olsaydık ve kardeşlerimize yardım etseydik. O lanetlenmiş olan Yahudilere karşı biz de mücadele etseydik." dedi.

"Filistin davası ümmetin davasıdır"

Kılıçaslan, şöyle konuştu: "Var gücümüzle elimizdeki tüm kuvvetle Filistin ve Gazze`deki kardeşlerimize yardım etmek istiyoruz. Geçmişte biz para toplayarak, zor şartlarda oraya gönderdik. Dolayısıyla Filistin davası ümmetin davasıdır. Sadece Filistin`e has değildir. Yahudiler, ümmetin tamamına zulüm ediyor ve ümmetin tamamını rahatsız ediyorlar. Dolayısıyla her müminin üzerine vaciptir ki Filistin ve Gazze`deki Müslüman kardeşlere yardım etsinler. Peygamber Aleyhisselam, elimizden bir şey gelmese dahi elimiz, dilimiz ve kalbimizle yardım etmeye çalışmamızı söylüyor. Allah, Yahudilere karşı mücadelede bizi de onlara ortak etsin." şeklinde konuştu.

 "Selahattin`in ordusu bir kez daha Kudüs`ü fethedecektir"

İlgilerinden dolayı İttihad'ul Ulema'ya teşekkürlerini belirten Münir Saidî ise Müslümanlara düşen görevin, Filistin davası için çaba göstermek olduğunu ifade etti.

Filistin davasının sadece Filistin'dekilerin değil tüm İslam ümmetinin görevi olduğuna vurgu yapan Saidî, "En doğuda Endonezya`dan tutun ta en batıya kadar tüm ümmet bu davaya sahip çıkmalıdır. Allah`ın izniyle Selahattin`in ordusu bir kez daha Kudüs`ü fethedecektir. Rabbim bizi o ordudan eylesin. Özellikle Türkiye geçmişteki sergilediği fedakârlığı bir kez daha sergilemektedir. Bu konuda Türkiye`den ümit varız." dedi.

Said konuşmasında ayrıca, "Âlimler olarak size düşen Filistin`i kurtaracak nesli yetiştirmektir. Gerek imanî, gerek ahlaki açıdan onları donatmalısınız. Zira Filistin`i kurtaracak mücahitler, âlimlerin eliyle yetişmezse ortaya aşırı gruplar çıkar. İslam ümmetinin sıkıntısı da budur. İslami terbiye ile yetişmeyen gençler, İslam cihadının adını lekeleyebilirler." değerlendirmesinde bulundu. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir