• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Hayrın Yolcuları Şehitleri Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Malatya Hayrın Yolcuları Derneği tarafından Şahadet Gecesi düzenlendi. Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran tilavetinin ardından Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Mehmet Gül kısa bir açılış konuşması yaptı. Grup Hicret Şahadet ile ilgili ilahi ve ezgiler seslendirdi. İlahi ve ezgilerden sonra Doğruhaber Gazetesi yazarlarından İbrahim Dağılma gecenin önemine binaen bir konuşma yaptı. 
 
Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma konuşmasında, Allah`ın müminlerin mallarına ve canlarına talip olduğunu ve Allah`ın müminlerden mallarını, canlarını cennet karşılığında satın aldığını, bizlerin de Allah`ın mülkünden bir parçası olduğumuzu, Allah`ın kendi mülkü üzerinde her türlü tasarruf hakkına sahip olduğunu dile getirdi. 
 
İbrahim Hoca konuşmasına devam ederek şunları söyledi: "Şehit şahittir. Şehit zulme şahittir. Şehit tuğyana şahittir. Ey Allah`ım sen bilensin, sen alimsin, sen habirsin bununla beraber ey Allah`ım Filistin`de, Çeçenya`da diğer İslam ülkelerinde Müslümanlar şehit olurken ben arkamda bir yığın Firavun bıraktım, bir yığın Nemrut bıraktım. Ey Allah`ım ben onların zulmünün şahidiyim. Ben onların birer azgın İslam düşmanı olduklarına şahidim diyecek. Şehit müminlerin şahididir, İslami çalışmaların şahididir. Şehit İslami gayretlerin şahididir."dedi 
 
Program Araştırmacı-Yazar İbrahim Dağılma`nın konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından Grup Hicret ilahileriyle tekrar sahne aldı. Program yapılan dua ile sona erdi.
 
 
Hayrin-Yolculari-Sehitleri-Andi_1330240226.jpg (600×450)
 
Yusuf Fırat - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir