• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 2 ile 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında, (Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa'nın batısı, Diyarbakır'ın kuzeyi, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Erzurum ile Malatya'nın doğusunda) kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin doğusu çok bulutlu, Orta Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeybatısı ile Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz'de kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Erzurum ile Malatya`nın doğusunda kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kilis, Gaziantep, Adıyaman ile Şanlıurfa`nın batısı ve Diyarbakır`ın kuzeyinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 17°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif sağanak yağışlı 21°C

Muğla: Parçalı ve az bulutlu 26°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif sağanak yağışlı 16°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir