• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Başbakan Ameliyat  Sonrası İlk Kez Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada; Libya`da iç güvenliğin tesis edilmesi için bizler gerek eğitim, gerek malzeme yardımı sağlanması hususunda çeşitli girişimler ve adımlar atıyoruz. Bu konuda Ocak ayında da bir ekibimiz Libya`ya gittiler, Libya güvenlik güçlerinin tesisi için bizden ne istenirse kendilerine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Yine bugüne kadar Libya`da ki yaralı, hasta kardeşlerimizin Türkiye`de ki tedavisi için devlet hastanesinde olan tedaviler birde özel hastanelerde olan tedaviler var. Devlet hastanelerinde olan tedavilerle ihlassondakika ilgili olarak zaten bizim bir beklentimiz olmadığı gibi bir ücret tahsili de olmamıştır fakat bazı özel hastanelerin talepleri olmuştur fakat biz bunun takipçisiyiz burada ücretler tahsil edildiğine dair bilgiler aktarıldı. Biz belgeleri istedik ve bu belgeleri aldıktan sonra konunun üzerine gideceğiz ve yapılması gereken neyse yapacağız bunu ben tamamıyla insan hayatını fırsata dönüştürmek olarak algılıyorum.
 
Bir diğer nokta da yine Türkiye`den 22 şirketinin üstlendiği bazı kamu binalarının yapımı meselesi var burada da çalışmalar devam ediyor, kısa zaman içinde de bunların bittiğini göreceğiz ve bunları bitirerek Libyalı kardeşlerimize temsil edeceğiz. Sevindiğim başka bir konu da THY`nin toplam haftada 28 seferi var, şimdi ihlassondakika yeni bir teklifimiz var yeni teklifle 42 sefer düzenlenecek onun için Libya tarafından cevabı bekliyoruz ve bunun arttırılması aramızdaki bağları daha çok kuvvetlendirecektir. Değerli kardeşimle bunları konuştuk, turizm noktasında önemli adımlar atabiliriz bu adımla da halklarımız arasında ki kardeşlik bağları daha kuvvetli noktalara gelebilir. Bunların yanında yine belediyelerle ilgili kardeş belediyeler anlayışını pekiştirebileceğimizi konuştuk, kendilerinin bir çalıştay teklifi var Libya`da bunları yine Türkiye Belediyeler Başkanı olan Kadir beye bildireceğiz ve Libya`da böyle bir çalıştayın olmasını sağlayacağız. Böylece buda bir belediyecilik anlayışını getirmiş olacağız. Diğer bir önemli konu da önümüzde ki dönemde özellikle enerji konusunda işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz, hepsinden öte yüksek düzeyli stratejik işbirliği anlaşmasını imzalamak suretiyle inşallah Libya ile Türkiye arasında yeni bir dönem başlatmak istiyoruz.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL`DA
Sabah saatlerinde Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve eşi Başbakan Erdoğan`a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
 
Erdoğan`ın ziyaretin ardından Dolmabahçe`deki çalışma ofisine geçmesi bekleniyor.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başbakanı Abdurrahim El Kib ile 1.5 saat süren bir görüşme yaptı.
 
İki lider, bu görüşme sırasında, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde de bulundu.
 
Başbakan Erdoğan akşam saatlerinde ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır ile de biraraya gelecek.
 
Erdoğan yarın da çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Pazartesi günü Ankara`da olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir