• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
Bitlis esnafına "kaldırıma malzeme bırakma" yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler kent sınırları içindeki yerleşik esnafların yayalara ait kaldırımlara eşya bırakmalarına izin vermiyor.

Bir hafta öncesinde kaldırım işgaline son vereceğini duyuran belediye, bilbordlara afişler asıp, esnafa yazılı uyarılar yaptı.

Esnafın hem kaldırım hem de araçların geçtiği karayolu üzerine iş yerlerini gösteren tabelalarını koymaları ve mallarını sergilemelerine bugün itibariyle izin verilmeyeceğini belirten belediye yetkilileri, yaptıkları denetimlerle kaldırımlara bırakılan malzemeleri kaldırdı.

Belediyenin bu yeni uygulamasıyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Çınar, kentte işgal edilen kaldırımların insanların kullanımına bırakılmasını sağlamak için Belediye Zabıta Müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğüne belirtti.

Çınar, "Özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında sorun yaratan ve insanların yoğun olarak gezdiği kent merkezinde, daha önceki belediye yönetimi tarafından izin verilen seyyar satıcı ve işportacılara Belediye Zabıtamızca kaldırımları terk etmeleri için tebligat yapılarak 15 günlük bir süre verilmiştir. Artık insanlarımızın özgür ve huzurlu bir şekilde aileleri ile birlikte gezmelerini istiyoruz. Yeni belediye yönetimi olarak nasıl ki kaldırım işgallerini önleyerek vatandaşlarımıza bırakılmasını sağlıyorsak, kaldırımlarında bu tür işgallerden temizleyip halkımızın istifadesine sunacağız." dedi.

Kent  sınırları içindeki kahvehane, manav, fırın, marketlerin ve diğer iş yerlerinde denetimlerin sürdürüldüğünü aktaran Çınar, "Etiket kontrolü, ürün gramajı ve üretim yerlerinin hijyen koşulları, çalışanların kıyafetleri, yangınlara karşı işyerlerinin alması gereken önlemlerin yeterliliği ile ilgili denetimlerde aralıksız olarak devam edecek. Tespit edilen eksikliklerle ilgili olarak işyerlerine bunların tamamlanması için süre verilmiştir." diye belirtti. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir