• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Umre Ödüllü Siyer Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Düzenlenecek sınavla ilgili açıklamada bulunan Genç-Der Sekreteri Bilal Ortak, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.)`in kutlu doğumu münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde Türkiye geneli `Umre Ödüllü Siyer Sınavı` düzenleyeceklerini söyledi.

Ortak, "Bu sınav ile peygamber sevgisini, dostluğunu, kişiliğini, vefasını, yüce ahlakını, ümmetine karşı şefkat ve merhametini okuyup anlamalarını ve onu örnek almalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Sınavımız Türkiye geneli olduğundan Türkiye genelinde dereceye girecek olan ilk 10 kişi Umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Sınav sonucunda Genç ilçe merkezinde dereceye girecek olan ilk 10 kişi ve de Bingöl il genelinde dereceye girecek olan ilk 10 kişiye de ayrıca değişik ödüller verilecektir. Dereceye girenlerin isimleri düzenlenecek olan kutlu doğum etkinliğinde ilan edilecektir. Peygamberimize olan muhabbetimizi bu etkinliğe katılmakla pekiştirmemiz gerekir" dedi.

Sınavda erkek ve bayanlar için ayrı ayrı salonların temin edileceğini belirten Ortak, sınavın yapılış şekli ve kaynak kitapları hakkında şu açıklamalarda bulundu;

Sınav İki Kategoriden Oluşacaktır
1.Kategori: İlköğretim düzeyi (15 yaş`a kadar olanlar)

2.Kategori: Lise ve üstü olan yetişkinler düzeyi (15 yaş üstü olanlar)
Kaynak Kitaplar İse;1.Kategori İçin: Dua yayıncılıktan Eğitimci yazar Abdulkadir Turan`ın `Peygamberimi öğreniyorum` iki ciltlik kitabı

2.Kategori İçin: Dua yayıncılıktan, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut`un `Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) siyer-i Nebi` 496 sayfalık tek ciltli kitap olacak.

Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacak, üç yanlış bir doğruyu götürecek.

25 Mart 2012 tarihinde saat 10.00-12.00 arasında her iki kategori için de tek oturumda yapılacak olan sınav başvuruları 27 Nisan 2012 tarihinden itibaren başlayacaktır. Başvuruların sınava girecek kişi veya velisi tarafından Genç ilçe merkezinde bulunan Genç Der`de yapılacağı açıklandı.
 
Ahmet Cana - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir