• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
Heniyye El-Ezher Camisinden Halka Seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan İsmail Heniyye Filistin halkı ve davası için en ağır bedeli ödemeye hazır olduklarını belirterek, Filistin toprakları üzerindeki işgalin uzun sürmeyeceğini söyledi.
 
Bugün (24 Şubat) El-Ezher Camiinde kıldığı Cuma namazından sonra cemaate konuşan Başbakan Heniyye, Kudüs’ün İslamî kalması için bedel ödediklerini ve bu uğurda çok kurban verdiklerini belirterek, Arap dünyasında yaşanan baharın ümmeti Kudüs’e daha da yaklaştırdığını ifade etti.
 
Arap dünyasındaki değişimin daha şimdiden Filistin üzerinde etkili olmaya başladığını dile getiren Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu etkiler önümüzdeki yıllarda daha da somutlaşacaktır. Filistin davası etrafındaki güç dengesi artık çok değişmiştir. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Devrimlerin Filistin direnişini kucakladığı şu günler eskisi gibi değildir. Çünkü bugün sözü halk söylüyor. Tuğyandan kurtulmak isteyen halkları hiç kimse durduramayacaktır.”
 
Kalabalığın sık sık getirdiği tekbir ve sloganlarla konuşması kesilen Başbakan Heniyye devamla şunları söyledi: “Kudüs zalimlerin değil sonunda yine bizim olacak. Buranın İslamî kalması için çok ağır bedeller ödedik, fazlasıyla kan ve can verdik. Kudüs ve Mescidi Aksa için Filistin’deki kardeşleriniz bayrağı omuzlamış, burayı özgürleştirme konusunda verdiği ahdi yerine getirmek için ayağa kalkmıştır. Filistin’in özgürlüğü için cihad ve direniş stratejik tercihimizdir. Direnmekten usanmayacağız. Asıl yok olacak işgal yönetimidir. Zaten burada bir geleceği de yoktur.”
 
Başbakan Heniyye’nin El-Ezher Camiinde namaz kılıp konuşma yapacağının duyulması üzerine bugün sabah erken saatlerden itibaren caminin dolmaya başladığı, cemaatin cami dışına taştığı cadde ve sokakları doldurduğu ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir