• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Euro Krizi G20`nin Gündeminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meksika`nın başkenti Mexico City`de düzenlenen toplantında G20 (Yirmiler Grubu) ülkelerinin maliye bakanlarının başlıca gündem maddesi Euro krizi ve Yunanistan`ı iflastan kurtarmak için hazırlanan ikinci yardım paketi. Toplantıda ayrıca uzun vadede krize neden olan etkenleri ortadan kaldırabilmek için hangi yapısal reformların hayata geçirilmesinin gerektiği de masaya yatırılacak.
 
G20 bakanlarının krizle mücadelede Uluslararası Para Fonu`nun (IMF) rolünü de tartışması bekleniyor. Avrupa ülkeleri, özellikle Çin ve Japonya gibi IMF`ye önemli ölçüde katkı sağlayan ülkelerin, bu desteklerini artırarak Fon`un güçlendirilmesini umut ediyor.
 
Ancak Avrupa ülkelerinden gelen bu talebin olumlu karşılanması beklenmiyor. Yirmiler Grubu içindeki birçok ülke, Avrupa ülkelerinin krizle mücadelede öncelikle daha fazla çaba sarf etmesi, daha sonra IMF`den gelecek kredilere umut bağlaması gerektiği görüşünde.
 
IMF yetkilileri de bir süre önce 600 milyar dolar mali kaynağa ihtiyaç olduğunu duyurmuştu. Bunun 200 milyar dolarının Avrupa ülkelerinden gelmesi bekleniyor. Öte yandan ABD ise Euro Bölgesi ülkelerinin Avrupa Malî İstikrar Fonu`nu güçlendirerek kendi ekonomik sorunlarını çözmeye öncelik vermesi gerektiğini savunuyor.
Yeşil ekonomi vurgusu
 
Ekonomik İşbiriliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) de başkent Mexico City`de düzenlenen toplantında dünya ekonomisine ilişkin bir araştırmanın sonuçlarını sunacak.
 
“Going for Growth” (Büyümek İçin Harekete Geç) adını taşıyan araştırmada, Yirmiler Grubu ülkeleri, krizle mücadelede çevreci modeli benimseyen yeşil ekonomiye ağırlık vermeye çağrılıyor. İki gün sürecek toplantı pazar akşamı sona erecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir