• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
"Filistin davası asla Siyonist işgalcilere teslim edilmeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde Şehid Ali Haydar Bengi Derneği (HAY-DER) ile Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından "Mavi Marmara Şehitleri ve Kudüs Davamız" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ile İttihad-ul Ulema üyesi Abdulkuddüs Yalçın, siyasi partileri temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Hamdan, "Gazze ve Filistin asla Siyonist işgalcilere teslim edilmeyecektir. Bu davanın, sadece bir toprağın ve ırkın davası olarak değil, bütün ümmetin davası olacak şekilde sahiplenilmesi gerekir. Bugün Gazze mücahitleri Mescid-i Aksan'ın özgürlüğü için kayalar gibi durarak bu onurlu mücadeleyi sürdürmenin gayreti içerisindeler." dedi.

Gazze'deki Müslümanları gösterdikleri direniş ve dik duruşla bütün İslam ümmetine mesaj verdiğini belirten Hamdan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Filistin davası Siyonistlerle asla pazarlığa mahal verilmeyecek şekilde direnişle mücadele edilmesi gereken bir davadır. Çok yakın zamanda Mescid-i Aksan'ın kapılarını çalarak oraya hep birlikte İslam ümmetinin fatihi olarak gireceğiz, sizlere müjde olarak iletmek isterim."

Siyonist işgal rejimi zindanlarında 36 gündür açlık grevi sürdüren mahkûmlara dair de konuşan Hamdan, "Mücadeleleriyle hapishane içerisinde aç ve susuz bir şekilde göstermiş oldukları direniş eylemleriyle bütün Müslümanların Siyonist işgalcilerin hapishanelerinden çıkmalarını hedefliyor ve bunun için ellerinden gelen bütün gayreti ve azmi ortaya koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Hamdan, konuşmasının devamında, İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci'nin işgalci Siyonistler tarafından katledilen Ali Haydar Bengi ile yaşadığı bir anıyı da aktardı.

Programda bir konuşma yapan Araştırmacı- Yazar Ahmet Varol ise Siyonistler tarafından Mavi Marmara`da katledilen Şehit Ali Haydar Bengi`yi andıktan sonra şunları söyledi:

“Az önce hocamız bir muhtelif yıldönümünden bahsetti. Ben buna bir yıl dönümü daha eklemek istiyorum. Tabi bu anma yıl dönümü, acıların yıl dönümü, zor bir yıl dönümü ama bunu da hatırlamak ve hatırlatmak durumundayız. Nekbe, tarihe büyük felaket olarak geçmiş olay. Filistin`in Siyonist işgalcilere teslim edildiği tarih 15 Mayıs, bu olayın yıldönümüydü. Ve bugünlerde Filistin`de Nekbe`nin yıl dönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz de bu vesileyle Filistin Siyonist işgale teslim edilemeyeceği gerçeğini haykırmak istiyoruz. Filistin, bir İslam toprağıdır ve biz inşallah bunu konuşacağız. Bu vesileyle Filistin`i haçlı işgalinden kurtarmış olan Selahaddin Eyyubi`yi de hatırlamak, anmak ve onu gönüllerimizde yaşatmak istiyoruz. Selahaddin Eyyubi, gerçekten örnek bir şahsiyet ve çok değerli bir komutandı. Bu değerli komutanı burada anmak istiyorum.”

Kudüs'ün, Filistin davasının ayrılmaz bir parça olduğunu ifade eden Varol, “Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa bunlar birbiriyle birlikte anılması gereken davalardır. Filistin davası; Kudüs, Mescid-i Aksa davası hepsi bizim için önemlidir. Bunlar aynı davanın unsurlarıdır. Onun için biz burada hep birlikte anacağız. Kudüs davasının bizim için bir önceliği ve örnekliği vardır. Tarihe baktığımız zaman da bunu görürüz. Özellikle bu toprakların, Filistin topraklarının İslam`ın hâkimiyetinden çıktığı dönemlerde Müslüman toplumların nasıl paramparça, dağınık olduklarını tarihten öğreniyoruz. Bugün yeniden İslam birliğine ve bütünlüğüne giden yolda bu toprakların özgürlüğüne, İslami kimliğine kavuşturulmasının da çok büyük önem arz ettiğini bu tarih gerçekle birlikte anlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Program, konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından sona erdi. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)



























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir