• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Fukaha`ya suikast düzenleyenler idam edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, askeri mahkemenin sanıklardan eylemi doğrudan gerçekleştiren "E. L." ve "H. A."yı asılarak idam edilme cezasına çarptırdığını açıkladı.

Askeri mahkemenin Ramallah yönetimine bağlı askeri görevli "A. N."yi ise kurşuna dizilerek idam edilme cezasına mahkum ettiği bildirildi.

Askeri yargı heyeti, cezaların açıklanmasının ardından Gazze'de düzenlenen basın toplantısında, idam cezası kararlarının nihai olduğunu ve temyiz edilemeyeceğini, ilgili mercilerin onayının ardından cezaların infaz edileceğini söyledi.

Heyet Başkanı Nasır Süleyman, askeri savcılığın soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi davanın önemi nedeniyle özel olarak teşkil edilen mahkemeye sunduğunu, idam cezalarının kasıtlı adam öldürme, düşman lehine casusluk ve vatana ihanet gibi suçlara binaen verildiğini açıkladı.

Süleyman, güvenlik güçlerinin ve yargının canilere teslim olmaları ve kendilerini savunmaları için yeterli süreyi tanıdığını ifade ederek, cezaların halkın önünde değil daha önce idam cezalarının infazında olduğu gibi halka kapalı mekanlarda gerçekleştirileceğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi 

Bu haberler de ilginizi çekebilir