• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
Halı fuarı 10`uncu kez kapılarını açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası'nın işbirliğiyle Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen “Domotex Gaziantep-Turkey” halı fuarı 22-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında 10`uncu kez yapılacak.

Türkiye`de makine halısı üreticilerinin en önemli buluşma noktası olan “Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı” 22-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi'nde bir kez daha ziyaretçilerini ağırlayacak.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, halının merkezinde gerçekleştirilecek fuarın önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, Gaziantep`in halıda dünya trendini belirleyen önemli bir noktaya geldiğini ve her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.

22-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapılarını 10`uncu kez açacak olan halı fuarı ile ilgili görüşlerini dile getiren Hıdıroğlu, “Gaziantep, halının üretim üssü ve sektörün dünya lideri. Sektörde yer alan firmalar yaptıkları yatırımlarla her geçen gün daha da güçleniyorlar. Gaziantep halı ve parça halı üretiminde adeta dünya devi. Böylesine güçlü bir sektörü güçlü bir fuar şirketi ile buluşturarak hem Gaziantep hem de sektör için önemli bir başarıya imza atılıyor.” dedi.

 “Halı denildiğinde Gaziantep akla geliyor”

Gaziantep'te düzenlenen fuarın bir yandan kent ekonomisine canlılık kattığını, bir yandan da Türkiye halı sektörü ve ihracatına büyük katkı sağladığını dile getiren Hıdıroğlu, “Dünyaya halı dokuyan şehirde halı fuarı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuar yalnızca halı sektörüne değil diğer sektörlere de büyük katkı sağlıyor. Fuar yeni iş bağlantıları ve ihracatın arttırılması için çok önemli. Halıda ileri teknolojiyi yakalayan halıcılarımız yatırımlarına devam ediyorlar. Halıcılarımızın yaptığı yatırımlar başarıyı da beraberinde getiriyor.” ifadelerini kullandı.

 “Fuar sektöre yeni kapılar aralayacak”

Fuara, 167 yerli 36 yabancı halı firmasının katılacağını ifade eden Hıdıroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep, halının başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu yıl 10`uncusunu gerçekleştireceğimiz halı fuarı ile Gaziantep, sektörün en önemli buluşma noktalarından biri haline geldi. Ortadoğu Fuar Merkezi`nde 21 bin 509 metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilecek fuarda sektörün söz sahibi olan kuruluşları ve iş adamları bir araya gelecek. Fuarda stant açan yerli ve yabancı firmalar, yeni ürünlerini tanıtma imkanı bulacaklar. Fuarda bu yıl 203 yerli ve yabancı firma stant açacak. Dünyada bugün Belçika dahil halıda söz sahibi olmuş ülkelerde bile halı denildiği zaman Gaziantep`in akla gelmesi gurur vericidir. Halı üretim merkezi Gaziantep`te düzenlenen bu fuar, artık halıyla ilgili bütün sektörlerin ajandasına da not ettiği bir tarih haline geldi. Halıcılarımız olağanüstü başarı gösteriyorlar. Biz kurumlar olarak düzenlediğimiz ve desteklediğimiz bu fuarlarla sektördeki bu başarıyı daha ilerilere taşıma gayreti içerisindeyiz. Tüm Gazianteplileri, yerli ve yabancı firmalarımızın yeni ürünlerini tanıtacakları bu fuarı ziyaret etmeye davet ediyoruz.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir