• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
Dini eğitimlerinde başarı gösteren miniklere belge verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu öğrencilerine yönelik 2016-2017 yılsonu mezuniyet töreni düzenlendi. Dini eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin sergiledikleri gösteri büyük bir beğeni topladı.

İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Program; anaokul öğrencisi minik kızın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu Müdiresi Esra Özdemir, çocukların Allah`ın birer nimeti olduğunu söyledi.

Anaokulunun yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Özdemir, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Biz 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu idarecileri, öğretmenleri ve çalışanları olarak yarınımızın teminatı olan çocuklarımızın bu yılı güvenli, başarılı ve en iyi biçimde tamamlamaları yönünde hummalı bir çalışma yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Okulumuzda 234 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Çocuk Allah`ın büyük bir nimeti ve ihsanıdır. Bu bilinçle gelecek nesillerin yüksek ahlaklı ve erdemli bir topluma kavuşmasının en önemli sacayağı diye nitelendirebileceğimiz çocuk gelişimine ve okul öncesi eğitime gereken önemi vermeye çalışmamız gerekiyor.”

Anaokullarının dini eğitimde pilot olarak seçildiğini belirten Özdemir, Batman`da bir tek kendi okullarında dini eğitimin verildiğini belirterek, gelecek yıllarda bütün devlet anaokullarında dini eğitimin uygulanmasını temenni ettiklerini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Anaokulunun minik öğrencileri, ezberledikleri ayetleri okudular. Kur`an-ı Kerim'de adları geçen peygamberlerin isimlerinin seslendirildiği gösteride öğrenciler, akabinde sahneye kurulan Kabe maketi etrafında dönerek hac farizasını sembolik olarak canlandırdılar.

Ahilik (esnaf) teşkilatının ahlaki boyutuyla nasıl gerçekleşmesi gerektiğini belirten anlamlı bir gösteri düzenleyen minik öğrenciler, ‘camiye gidiyorum ve mutluyum` gösterisi yaptı. Anaokulu minik öğrencilerinin toplu şekilde Kelime-i Şehadet getirmelerinden sonra okul Müdiresi Esra Özdemir tarafından bütün öğrencilerine başarı belgesi verilmesinden sonra program son buldu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir