• DOLAR 32.6
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2412.237
  • ...
"200 milyon yetim çocuk kaderine terk edilmiş durumda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani yardım vakfı (İHH) Muş Şubesi, yetim çocuklar için uçurtma şenliği düzenledi. Burada değerlendirmelerde bulunan İHH Yurtiçi Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Cevher, dünyada 200 milyon çocuğun hiçbir kurumun koruması olmaksızın tamamen kaderlerine terk edildiklerini söyledi.

Berce Alparslan Tarım İşletmesi bahçesinde düzenlenen uçurtma şenliğine Belediye Başkan vekili Aydın Özarslan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Fethi Ahmet Polat, İHH Muş Teşkilat üyelerinin yanı sıra yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İHH Muş Şubesi Başkanı Hasan Konuşuk kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra palyaço ile çeşitli oyunlar oynayan minik yetimler, birbirleriyle tanıştı. Oyunlardan sonra öğle yemeği yiyen yetimler Berce Alparslan Tarım İşletmesinin futbol sahasında uçurtma uçurdular.

Düzenlenen etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan İHH Yurtiçi Yetim Birimi Sorumlusu Hatice Cevher, dünyada 200 milyon yetim çocuğun hiçbir kurum koruması olmaksızın tamamen kaderlerine terk edildiklerini söyleyerek, “UNICEF’in verdiği rakamlara göre 400 milyon yetim çocuk var. Bunlarda 200 milyon yetim annelerinin, babaannelerinin yâda yetiştirme yurtlarında kalıyor. Fakat geriye kalan 200 milyon yetim çocuk hiçbir kurum koruması olmaksızın tamamen kaderlerine terk edilmiş durumdalar. Biz yurt içi yetim birimi olarak şu an Türkiye’de 75 ilimizde ve bunlardan biride Muş, Muş’ta 150 yetim her ay düzenli olarak annelerinin hesabına 100 TL yüklenerek destekleniyorlar. Yeryüzünde bu kadar yetimin olduğunu ve bu yetimlerin bize ihtiyacı olduğunu, bizim onları bir ümmet olarak kucakladığımızı anlatıyoruz, anlatmak zorundayız.” dedi.

Yetim ailelerin manevi desteğe daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Cevher, “Yurt içinde özellikle yetim ailelerimizin maddi destekten öte manevi ihtiyaçlara manevi olarak çok fazla ihtiyacı var. Aile ziyaretleri yaptığımızda özellikle anneleri ziyaret ettiğimizde bana en çok söylenenlerden bir tanesi, “Bize hiç bir şey vermeyebilirsiniz, gıda veya başka bir şey vermeyin ama siz hep bizim yanımızda olun.” İfadelerini kullandı.

İHH Muş İl Kadın Komisyonu Başkanı Gülsüm Akman ise çocuklara yetim olduklarını hissettirmemeye çalıştıklarını ifade ederek, “Her yıl mayıs ayında yetim dayanışma günleri kapsamında bu programı yürütüyoruz. Piknik, uçurtma şenliği ve çeşitli oyunlar oynayarak geçiriyoruz. Bu programımıza sadece yetim çocuklar değil, yetim çocukları destekleyen ailelerimiz ve çocukları da geliyor, beraber oyun oynuyorlar. Biz onlara yetim olduklarını hissettirmemeye çalışıyoruz. Kendi çocuğuna bir şey yaptığında çok mutlu oluyorsun, onun mutluluğunu ayrı hissediyorsun ama yetim bir çocuğa, ihtiyaç sahibi bir çocuğa destek verdiğin zaman kat kat daha çok mutlu oluyorsun. Onun yüzündeki mutluluk, tebessüm bizim yaşama daha iyi tutunmamıza sebep oluyor.” şeklinde konuştu.

İHH gönüllüsü üniversite öğrencisi Kübra Moğol, yetimlerle zaman geçirmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, “Çok mutluluk verici, sevinç verici bir şey, onların yüzü güldüğü zaman bizimde yüzümüz gülüyor, bizim mutluluğumuz daha çok artıyor. Yetim çocuklar mutlu olduğu zaman dünya da mutlu oluyor. Yetim ailelerine elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız, sonuçta onlar bize Allah’ın emaneti onların yüzünü güldürmek için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor.” diye konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir