• DOLAR 32.489
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2483.753
  • ...
Örtü Ve İffet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cenab-ı Hakk`ın rahmeti, bereketi, inayeti tüm mümin kardeşlerimin üzerine olsun.. Haya, iffet ve iman; birbirini tamamlayan birer parçadır.. Eğer iffet ve haya bir mümine bacımda bulunmazsa imanından şüphe etmek zorundadır..
"Haya güzeldir, ama kadında bulunması daha güzeldir.." (Hz. Ali)


İnsanın örtünme ihtiyacı ilk insan Adem ve Havva ile başladığı, çıplaklığın çirkinliği ayette şöyle belirtîlir... "Ey Ademoğulları; şeytan anne ve babanızın kötü yerlerini göstermek için elbiselerini soyarak, nasıl cennetten çıkardıysa, sakın sizede bir kötülük yapmasın.." (Araf 27) "Ey Ademoğulları size çirkin yerlerinizi örtecek bir giysi birde giyip süsleneceğiniz bir giysi indirdik.. Takva örtüsü ise daha hayırlıdır.." (Araf: 26)
 

Evet mümine bacım, bilmem farkında mıyız şeytan ve şeytanlaşmış zihniyetler takva örtümüzle o kadar oynadılar ki, hiç farkında olmadan bir baktık ki üzerimizde daracık bir pardüse sonra bu kapri oldu, bir baktık ki nefis kendini o kadar kaptırmış ki; tunik ve altına pantolon giydik ve kılıfınada uydurduk..
 

İçimizde var olan özentiyi bu şekilde tatmin etme yollarına başvurduk.. Çünkü bunun adı; modernlik ve çağdaşlıktı! Lütfen gafletten uyanıp şeytani zihniyetlerin bizim takva örtümüz üzerinde ne kadar çalıştıklarını görelim..
Ve bizde bütün çağ ve asrın hayat klavuzu olan Kur`an-ı Kerim`e açıpta bakalım.. Rabbimizin tüm mümin kadınlara emir buyurduğu ``Ahzab`` suresini açalım.. Belki nefse ağır gelebilir ama ahir zamanda bizim için hayırlı olan bu ayete itaattir... "Ey peygamber; hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına deki `Cilbapları ile üzerini sımsıkı örtsünler.. Bu tanınmamaları ve dolayısıyla eziyet edilmemeleri için en hayırlısıdır.." (Ahzab 59)
 

Evet hayat rehberimizi açıp bilgilenelim.. Kayıtsız şartsız Cenab-ı Hakka teslimiyetimizi, acizliğimizi gösterelim.. Okulda, hastanede yani sosyal hayatta hepimiz asrın Âmine`leri olmak durumundayız.. Taviz yok... Unutmayalım, şeytanın tuzağı her zaman Cenab-ı Hakk`ın karşısında geçersizdir... Selam ve dua ile...

 

Seher Yalçın / Siverek – Yaş: 23

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir