• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Diyarbakırlılarla sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın İslam ordusu tarafından fethinin bin 379'uncu yıl dönümü münasebetiyle şehre gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,  İslam'ın 5'inci harem-i şerifi olan Ulu Camii'nde sabah namazı kıldırdı.

Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii'ne Diyarbakırlılara sabah namazı kıldırdıktan sonra konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez sabah namazının önemine değinerek, sabah namazında okunan Kur'an-ı Kerim'e bütün meleklerinin şehadet edeceğini söyledi.

Sabah namazının nimetinden mahrum kalınmaması gerektiğine vurgulayan Görmez, "Günde 5 defa Rabbinizle konuşmaktan, sohbet etmekten kendinizi mahrum bırakmayınız.  Âlemi İslam büyük zorluklardan geçiyor. Bizler ve sizler zorluklar yaşadınız Cenab-ı Hakk bir daha Diyarbakır'da bölgemizde yaşadığımız bütün zorlukları ve kötülükleri arkada bırakmayı nasip eylesin. Bir daha sahabe şehrinde, İslam âlemine hediye edilen bu güzel şehirde hiçbir çocuğumuz ölmesin ve kötülüklere bulaşmasın. Bunun yolu bizim ruhumuz, özümüz, canımız ve kalbimiz olan tevhit eden dini Mübin'e yapışmaktır." dedi.

Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim'den ayrılmamak, Allah'ın resulüne ümmet olmaktan daha büyük bir şerefin olamayacağını vurgulayan Görmez, "Bunun yolu Allah'ın kitabını çok iyi, Kur'an-ı okumaktan, öğrenmekten ve yaşamaktan geçer. Allah'ın resulünü çok iyi tanımaktan, okumaktan onu örnek almaktan, sünnetini yaşamaktan ve gecesi gündüz gibi olan o aydınlık yolundan ayrılmamaktan geçer." ifadelerini kullandı.

Görmez yaptığı duanın ardından ulu camiden ayrıldı.  Namaza gelenlere ise sıcak çorba ikram edildi. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir