• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez açılış törenlerine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çınar ilçesinde ilçe müftülüğü ve Kur'an kursu binasının açılışına katıldı.

Törene Görmez'in yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, HÜDA PAR İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal ve vatandaşlar katıldı.

Heyet, Yeşil Camii'nde ikindi namazını kıldıktan sonra açılış programına katılmak üzere İlçe Müftülüğü ve Kur-an kursu binasının bulunduğu alana geçti.

Burada katılımcılara hitap eden Görmez, "Zaman bazen çok göreceli oluyor. İmam Gazali'nin 'Allah bazen zaman içinde zaman lütfeder.' sözü var. Bugün Diyarbakır'da Allah bize zaman içinde zaman lütfetti. Çok büyük güzellikler yaşadık. Her şeyden önce Diyarbakır'ın surları ve kalplerinin İslam'a açılışının bin 378'inci yılını idrak ettik." dedi.

"Bu fetih gününü hiçbir zaman unutmayın, çocuklarınıza da anlatın." diyen Görmez, şunları söyledi: "Ebediyete kadar fethe kapılarını açan Diyarbakır, inşallah ebediyete kadar bir İslam şehri olarak baki kalsın. Bir taraftan 300 kız çocuğumuza hizmet verecek çok güzel bir yatılı bölge Kur'an kursunun temelini attık, daha sonra il müftülüğümüz çok güzel bir külliyeye, komplekse kavuştu. Beni asıl sevindiren Diyarbakır Uluslararası İmam Şafii Diyanet Akademisi'nin bitmek üzere olan binalarına baktık. Oradan Dicle'ye baktık. Dicle'ye bakarak âlim yetiştiren bir merkez olması için dua ettik. Sonra aynı şekilde Diyarbakır'ın fethinin konferansını birlikte idrak ettik. Diyarbakırlılar hınca hınç doldurmuşlardı salonu. Büyük bir mutluluk duydum. Şimdi de Çınar ilçesinde çok güzel bir müftülük binası ve Kur'an kursunun açılışında beraberiz. Bütün bunları lütfettiği için Cenabı Hakka sonsuz hamt olsun."

İl Müftüsü İşliyen de "Özellikle Çınarlılara bu 4-6 yaş Kur'an kursunun önemine dair bir cümle etmek isterim. Bu sene Diyarbakır'da bin 20 öğrencimiz oldu. Eğitimciler bir çocuğun en çok öğrendiği yaşın 3-6 arası olduğunu ifade ediyorlar. Önemsiyoruz, çocuklar mutlaka gelsinler. Hem eğlensinler hem de ilk öğrendikleri dua cümleleri, Allah'ın adı, kelime-i tevhit ve Kur'an-ı Kerim'in güzellikleri olsun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan İlçe Müftüsü Şimşek ise "2013 yılında yurt dışından Çınar'a atandım. Mevcut binanın halini görünce hayretler içerisinde kalmıştım. Projenin maliyeti bir milyon 247 bin lira ama biz bunu yaklaşık 900 bin liraya bitirdik. Burada toplantı salonu ve Diyanet Vakfı etüt merkezi var. İki sınıfımızda yetişkinler, iki sınıfımızda da yavrularımız eğitim görecek. Yani toplam yüz kişinin aynı anda eğitim göreceği bir bölümümüz. Üçüncü katımız Çınar İlçe Müftülüğü. Dördüncü katı da müftülüğün kendi hizmetlerinde kullanmak üzere lojman olarak tasarladık. Toplam kullanım alanı bin 146 metrekare." şeklinde konuştu.

Heyet, daha sonra İlçe Müftülüğü ve Kur'an kursu binasının açılışını gerçekleştirdi. Binayı gezen Görmez ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı. (Vedat Aydın-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir