• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Bitlis`te "Pomza ve Perlit Çalıştayı" sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valiliği, Bitlis Eren Üniversitesi ile Tatvan Sanayi ve Ticaret Odasının ortaklaşa düzenlediği "Pomza ve Perlit Çalıştayı" sona erdi.

Çalıştaya katılan akademisyenler ve bilim adamları, çalıştayın son gününde Nemrut Krater Gölü'nü gezerek, pomza sahasında incelemelerde bulundular.

Çalıştayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, "Çalıştayı düzenlememizdeki amaç, var olan rezervlerin kaynaklarını değerlendirecek fikir, düşünce ve çalışmaları bir araya toplamak, bunları bir kanalda toplayıp derlemek ve bunun üzerine neler yapmamız gerektiği konusunda yol haritasını belirlemektir. Temelde amacımız buydu." dedi.

Yardım, çalıştayın çok verimli geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi: "2 gün süreyle devam eden çalıştay verimli geçti. Arkadaşlar her şeyi raporlayarak bir araya getirdiler. Bu raporlar elimize gelecek. Bunun sonucunda biz TÜBİTAK destekli uluslararası bir sempozyum yapmayı planlıyoruz. Bundan sonra üniversitemiz bünyesinde bu konular üzerinde çalışacak laboratuvar oluşturmamız lazım. Bu basit bir şey değildir. Bu bölge için önemli olan bir kaynağı üniversite ihmal edemez. Bu laboratuvarı ya kendi kaynağımızla ya ortak oluşturacağımız kaynaklarla ya da yapacağımız projelerle oluşturacağız. Bundan sonra ne yapmamız gerekiyor, hangi noktaya kadar çalışmamız gerekiyorsa çalışacağız. Bu ülkemiz ve Bitlis açısından çok önemlidir."

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisleri Bitlis Şube Başkanı Cengiz Şahin ise çalıştayın Bitlis için önemli olduğuna değinerek, "Bitlis, pomza ve perlit rezervlerinin yüzde 70'ine sahip bir kenttir. Bugüne kadar yeterli derecede bu madenimizden faydalanılmadı. Düzenlenen çalıştaya yurt içinde ve yurt dışında değerli bilim hocalarımız katıldı. Farklı sunumlar yaptılar. Bu çalıştayın ilimiz için faydalı olacağına inancımız tamdır. Bundan sonra bu kaynaklarımızın heba edilmeden kentimize ekonomik katkı sunacak şekilde işleneceğini umut ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir