• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Suriyeli aile engelli çocukları için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 4 yıl önce Suriye'nin Cerablus kentinden Gaziantep'e gelen 11 kişilik Şerif ailesi, Şehitkamil ilçesi Aydınlar Mahallesi'nde daha önce odunluk olarak kullanılan bodrum katında yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki savaş nedeniyle 3'ü engelli 9 çocuğuyla Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Şerif ailesi, maddi imkânsızlıklar içinde hayata tutunuyor.

Biri felç, 2'si zihinsel ve görme engelli çocuklarıyla kiraladıkları derme çatma evde kıt kanaat geçinen Şerif ailesi, engelli çocukları Muhammed (27), Ali (24) ve Imen (14) için yardım bekliyor.

İç savaşta hayatta kalabilmek için sürekli yer değiştiren aile, açılan insani koridor sayesinde Cerablus'tan kaçarak Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Belinde kemik erimesi olduğu için çalışamadığını belirten Hasan Şerif, sadece bir oğlunun çalıştığını, yardım kuruluşları ve komşularının yardımıyla geçimlerini sağladıklarını ifade etti.

Suriye'den kaçarken günlerce sınırda beklediklerini ve Gaziantep'e geldiklerinde çok zorluklar çektiklerini anlatan Şerif, "Türkiye'ye gelirken sınırda bir hafta boyunca eziyetler çektik. Sınırı geçtikten sonra da bir ev bulana kadar bizden önce Türkiye`ye gelen tanıdıklarımızın yanında kaldık. Bu ev de oturulacak bir ev değildi. Biraz tamir ettikten sonra oturmaya başladık. Bu ev için bizden 350 TL alıyorlar. Geçimimizi de hayırseverlerin getirdiği yardımlarla sağlamaya çalışıyoruz. Evde bir tek çalışanımız var." dedi.

"Hayırseverlerin verdiği yardımla kiramızı ödüyoruz"

Maddi gücünün olmadığını ve geçimlerini kıt kanaat sağladıklarını dile getiren Şerif, şunları söyledi: "Suriye'den geldiğimizden beri bu evde oturuyoruz. Burası da yıkılacak. Başka bir ev bulabilir miyiz bilmiyorum. Hayırseverlerin verdiği yardımla kiramızı ödüyoruz. Buradan çıktığımızda ne yapacağız bilmiyorum. Çünkü bizde çalışan bir tek oğlum var. Ben de bel kemiğimde erime olduğu için çalışamıyorum."

Tek isteklerinin, biri kız olmak üzere engelli çocukları için yardım yapılması olduğunu ifade eden Şerif, "Çocuklarımı Şehitkamil Hastanesine götürdüm. Kızılay bizden rapor istedi. Bu raporları alıp Kızılay'a verdik ama bize halen bir cevap gelmedi. Bu 2 oğlum doğuştan engelli, gözleri görmüyor. Gündüzleri 200 metre uzağı, geceleri hiç görmezler. Belli bir düzenleri yok. Bir şeyi kaldırıp indiremez, tek başlarına yürüyemezler. Bu kız çocuğum da yatalak hasta. Aynı zamanda zihinsel engelli olduğu için bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Sürekli bu şekilde oturuyor." şeklinde konuştu.

"Zorluklar içerisindeyiz"

Ne yapacaklarını bilemediklerini ve bu konuda kendilerine uzatılacak yardım elini beklediklerini sözlerine ekleyen Şerif, "Bu Allah'tan gelen bir imtihan. Suriye'deyken çocuklara engelli kimliklerini verdiler. Türkiye'de de engelli kimliklerini almak için Göç İdaresine, Valiliğe gittik. Bizden ikamet, pasaport istediler. Ona da benim gücüm yoktur. Zor oluyor ama elden gelen bir şey yok. Ben çalışamıyorum, sadece bir oğlum çalışıyor. Zorluklar içerisindeyiz. Ne yapalım, gerisini Allah'a bırakmışım. Eğer bize bir yardım eli uzatılırsa çok memnun olurum." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir